De 5 beste websites om overnachtingen te boeken

Tijdens het voorbereiden van je vakantie is het handig om verschillende zaken van te voren te boeken. Zo is het verstandig, wanneer je gaat vliegen, om ver van te voren je vliegtickets te boeken. Zo kun je jouw vlucht voor een zo laag mogelijke prijs boeken. Ook is het handig om je accommodatie van te voren te boeken, zodat je kunt profiteren van zogeheten ‘vroegboekkorting’. Waar boek je nu goedkoop accommodaties? Wij hebben een overzichtje gemaakt met de 5 beste websites om vakantieovernachtingen te boeken!

1. Airbnb

Airbnb is veruit de populairste website. Hier kun je niet alleen kamers, maar ook hele appartementen, huizen en zelfs boomhutten huren. Eerder schreven we al artikelen over hoe je de beste deal krijgt bij Airbnb en een overzicht van de meest unieke Airbnb’s ter wereld. Schrijf je vandaag nog in bij Airbnb via deze link en krijg maar liefst 30 euro korting op je eerste boeking!

2. Booking

Bij Booking.com heb je een handig overzicht van (bijna) alle hotels, hostels, pensions en B&B’s. Er staan maar liefst anderhalf miljoen accomodaties op deze website. Inschrijven is gratis en je vindt hier geregeld scherpe aanbiedingen. Je betaalt bij deze website, in tegenstelling tot andere vergelijkbare platforms, géén reserveringskosten. Vaak kun je ook je boeking kosteloos wijzigen, indien nodig.

3. Homeaway

Homeaway is vergelijkbaar met Airbnb. Dit platform is alleen nog niet zo bekend. Ook vind je hier meer luxe appartementen en liggen de prijzen hier over het algemeen iets hoger dan bij Airbnb. Het aanbod is wel erg uiteenlopend en je zult hier accomodaties vinden die niet op Airbnb staan. Kijk tijdens het voorbereiden van je volgende reis dus zeker eens op deze website!

4. Wimdu

Ook Wimdu is een website waar particulieren hun kamer, appartement of huis op kunnen verhuren. Windu claimt Europa’s grootste platform voor vakantie appartementen te zijn met maar liefst 10 miljoen boekingen per jaar. Je vindt hier meer dan 350.000 huizen in 150 verschillende landen.

5. Couchsurfing

Heb je een niet zo groot budget? Dan is het misschien een ideetje om een kijkje te nemen op couchsurfing.com. Hier kun je gratis overnachten bij mensen thuis. Voor een lange vakantie is dit platform niet geschikt, maar voor een of twee nachtjes cultuur proeven bij een local is deze website ideaal! Hoewel de overnachting(en) zelf gratis is, is het een ongeschreven regel dat je na afloop een kleinigheidje aan de host geeft als bedankje!

Welke website is jullie favoriet? Missen we nog websites? Laat het ons weten!

Reageren