De 5 beste plekken om walvissen te spotten!

Het is herfst in Kaapstad en dus tijd om wat walvissen te spotten. Tussen juni en november komen de walvissen in de baaien voor het broedseizoen.

Walvissen zijn grote, liefhebbende en intelligente zoogdieren. Ze ademen lucht, net zoals mensen. Ze komen zo af en toe boven water om te ademen via hun spuitgat. Door dit is het makkelijker om ze te spotten. Een volwassen walvis kan groeien tot 15 meter lang, en eet ongeveer 4 ton krill elke dag. Een ‘stier is een mannetje en een ‘koe’ is een vrouwtje. Ze hebben geen vaste familie/relatie maar de walvissen hebben verschillende partners elk seizoen.

Je kan walvissen over de hele wereld in de oceaan vinden, maar ze trekken wanneer het broedseizoen start. Walvissen spenderen de meeste tijd van hun leven in koud water, maar wanneer het broedseizoen start gaan ze eerder naar de warme wateren. De meest bekende walvissen in Afrika zijn de Humpback walvis en de Southern Right walvis.

De Zuid-Afrikaanse West-Kaap heeft verschillende goede walvis spot plekken. Hier zijn 5 beste plekken om deze immens grote zoogdieren te spotten.

Hermanus

Hermanus is een stadje aan de zuidkust van de West-Kaap. Deze plek is vooral bekend door de goede ligging om walvissen te spotten. De stad is ongeveer zo’n 115 kilometer verwijderd van Kaapstad, en is makkelijk te bereiken met een auto via de R43. Een auto huren in Kaapstad, geeft je meer vrijheid en is niet duur. Stap in je auto en ga de verschillende walvis plekken af!

Aan het einde van september viert Hermanus het jaarlijkse walvis festival. Dit event viert dat de walvissen naar de bay komen voor het broedseizoen.

Cape Peninsula

Cape Point is het meest zuidelijke puntje van Cape Peninsula. Deze plek heeft een goede positie om de trekkende walvissen te spotten. Ze reizen meer dan 5000 kilometer van het koude Antarctische water naar het warme Afrikaanse water. Je kan de walvissen zien bij Kaap de Goede Hoop Nature Reserve of ga de oceaan op met de boot.

Fish Hoek and Simons Town

Tussen Fish Hoek en Simon’s Town komen de walvissen elk jaar om tussen het zeewier en de rotsen te bevallen van hun kalveren, en om de zeepokken die ze hebben gekregen te verwijderen. Deze plek is goed bereikbaar, en het geeft je een prachtig uitzicht tijdens het rijden.

Chapmans Peak Drive

De spectaculaire Chapmans Peak Drive geeft je een adembenemend uitzicht over Hout Bay. Rijdend over deze weg kom je verschillende goede uitzicht spots tegen om de walvissen te zien. Vergeet je verrekijker niet om je Southern Right walvissen te spotten.

Mariner’s Wharf

Dichtbij de haven van Hout Bay vind je Mariner’s Wharf. Dit is Zuid-Afrika’s eerste ‘harbour-front emporium’. Naast de vele bezienswaardigheden zoals de vismarkt, de bistro’s en restaurants is het ook een perfecte kans om wat walvissen te spotten.

Reageren