4x inspiratie voor unieke bestemmingen in Europa

Wil jij dit jaar op vakantie naar een unieke bestemming in Europa? Er is niets leukers dan andere culturen te leren kennen met hun tradities. Ook zijn veel bestemmingen tegenwoordig goed en snel bereikbaar met het vliegtuig. Bij KLM kun je kiezen uit vele bestemmingen en directe vluchten naar plekken in Europa. Hieronder vind je inspiratie voor authentieke en unieke bestemmingen in Europa!

Een unieke stedentrip naar Londen

De stad Londen is een ideale bestemming voor een unieke stedentrip. Naast de meest populaire bezienswaardigheden kun je er namelijk ook terecht voor een aantal unieke activiteiten en bezienswaardigheden. Wat dacht je van Londen verkennen vanaf de rivier de Thames op een speedboot?! Een unieke ervaring. Verder kun je er op een aantal plekken ook genieten van een bijzonder etentje. Zo is er een restaurant met een ballenbak voor volwassenen. Dineren in een igloo is ook een optie bij een uniek restaurant in de stad. Je merkt het, in Londen hoef je je zeker niet te vervelen!

Extremadura in Spanje

Een van de meest authentieke regio’s van heel Europa is Extremadura in Spanje. Deze autonome regio is erg dunbevolkt en heeft vele authentieke en traditionele dorpjes waar je bijna geen toeristen zult vinden. Het ultieme recept voor een authentieke bestemming! Hier kun je nog genieten van typische Spaanse barretjes waar je het dagelijks leven van Spanjaarden kunt volgen. Ook kun je er mooie wandelingen maken door indrukwekkende en rustige natuurgebieden. Het kan zomaar zijn dat je er bij een wandeling van een uur of twee niemand tegen zult komen. In Extremadura kun je bij restaurants ook genieten van de typische Spaanse gerechten, zoals Jamon Iberico, Croquettas de Jamon, Morcilla, lamsvlees, hertenvlees en nog veel meer. Als je van authentieke culturen en Spanje houd is Extremadura een goede optie!

Toscane in Italië

De regio Toscane in Italië is ook een goede optie voor als je op zoek bent naar een authentieke bestemming. Op sommige plekken in Toscane is het toerisme al wel echt opgekomen, maar toch kun je er op vele plekken ook genieten van de authentieke dorpjes, cultuur en tradities. Als je op zoek bent naar een authentieke ervaring is het goed om van tevoren een accommodatie in een niet toeristisch dorpje te boeken. Ga hier bijvoorbeeld in een barretje zitten en kijk je ogen uit. Je kunt eventueel proberen te praten met de bevolking via een vertaalapp. Zeker weten dat je de leukste gesprekken krijgt! Wellicht word je zelfs uitgenodigd bij mensen thuis en krijg je nog een betere indruk van de authentieke en unieke Italiaanse cultuur.

Montenegro

Montenegro is nu ook nog een interessante optie om te overwegen als je op zoek bent naar een authentieke vakantiebestemming. Dit land is erg klein en ligt aan de Adriatische Zee en is voor vele toeristen nog onbekend. Het land wordt echter steeds bekender en als je de authentieke cultuur wilt meemaken is het aan te raden om het land snel te bezoeken. In Montenegro kun je ook nog genieten van prachtige natuur, zoals bergen, de zee en het strand. Kortom, ook weer een goede plek om in het achterhoofd te houden!

Montenegro

De Sporaden in Griekenland

De Griekse eilanden zijn voor vele toeristen een geliefde bestemming. Vele eilanden zijn daarom ook al erg toeristisch, zoals Kreta, Zakynthos en Rhodos bijvoorbeeld. Toch zijn er ook nog genoeg eilanden die nog niet ontdekt zijn door de toeristenmassa. De eilandengroep de Sporaden zijn bijvoorbeeld nog niet echt ontdekt door het grote publiek. Dit maakt deze eilanden een goede optie om kennis te maken met het authentieke leven op de Griekse eilanden. Deze eilanden hebben verder prachtige natuur, heerlijke stranden en natuurlijk ook het fijne Griekse eten.

Met al deze inspiratie voor authentieke bestemmingen in Europa kun jij alvast je volgende vakantie plannen!

Reageren