4x inspiratie voor een onvergetelijke fietsvakantie!

Droom jij altijd al van een fietsvakantie? Dan is deze zomer het moment om eindelijk je droom waar te maken. Fietsvakanties zijn populairder dan ooit en dat is niet voor niets. Op de fiets maak je veel meer mee dan wanneer je een bestemming met de auto verkent. Ook kun je makkelijk overal waar je wilt stoppen en krijg je veel beweging tijdens de vakantie. Er zijn genoeg plekken waar je heen kunt voor een onvergetelijke fietsvakantie. Hieronder vind je inspiratie voor verschillende unieke fietsvakantie bestemmingen!

Fietsen in Frankrijk

Mensen denken bij een fietsvakantie al snel aan een fietsvakantie door eigen land. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je fiets mee te nemen naar andere landen zoals bijvoorbeeld Frankrijk. Dankzij fietsendragers kun je je fiets makkelijk meenemen als je met de auto naar Frankrijk rijd. Frankrijk is een erg groot land en heeft veel verschillende en prachtige bestemmingen om te gaan fietsen. Fiets bijvoorbeeld langs de kust van het prachtige Normandië en waan je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Ben je een wijnliefhebber? Doe dan een fietstocht langs de rivier de Loire en fiets langs prachtige wijnvelden. Onderweg stop je natuurlijk om af en toe wat wijnen te proberen. Je merkt het, in Frankrijk kun je alle kanten op en dat maakt het land zeker een goede optie voor een onvergetelijke fietsvakantie!

Fiets langs de Donau in Oostenrijk

Als je aan een fietsvakantie denkt denk je waarschijnlijk niet meteen aan Oostenrijk. Maar Oostenrijk wordt de laatste tijd ook een steeds populairdere fietsbestemming. Je kunt er bijvoorbeeld een prachtige fietsroute fietsen langs de Donau naar Wenen. Dit is een combinatie van een fietsvakantie en een stedentrip. Je maakt zo namelijk kennis met de verschillende bezienswaardigheden van het land, waaronder de prachtige bergen en landschappen, maar ook de klassieke stad Wenen. Als je via de Donau naar Wenen fietst, kun je in Wenen tot rust komen van de lange fietstocht en rustig alle klassieke bezienswaardigheden bekijken.

Op fietsvakantie in Duitsland

Duitsland is een zeer populaire bestemming voor een fietsvakantie. Omdat het land zo groot is heeft het land veel verschillende prachtige streken die je goed met de fiets kunt verkennen. Denk bijvoorbeeld aan de Bodensee, de Moezel, de Rijn, Beieren en de Donau. Allemaal prachtige plekken om op de fiets te verkennen. Fiets bijvoorbeeld langs een van de rivieren om uit te komen bij prachtige dorpjes. Houd je van bergen? Ga dan voor een fietsvakantie in het bergachtige gebied Beieren. Duitsland is een fietsvriendelijk land en heeft veel speciale fietsroutes. Ook zeker de moeite waard om in overweging te nemen als je op fietsvakantie wilt gaan!

Fietsen in eigen land

Fietsen in eigen land

Nederland staat natuurlijk bekend als ‘s werelds populairste fietsland. Daarom mag Nederland natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. In Nederland kun je overal waar je wilt goed fietsen. Vrijwel elke weg is voorzien van een fietsstrook of fietspad en zo heb je eindeloze mogelijkheden voor het samenstellen van een fietsroute. Fiets bijvoorbeeld een fietsroute langs de Veluwe, het Groene Hart, Limburg, de Waddeneilanden of Noord-Holland. Dit zijn stuk voor stuk prachtige plekken om te fietsen, vooral als het weer mee zit natuurlijk. Kortom, voor een onvergetelijke fietsvakantie hoef je helemaal niet per se ver weg!

Met al deze inspiratie voor een fietsvakantie kun jij dit jaar een onvergetelijke fietsvakantie inplannen!

Reageren