4 tofste festivals van Europa die je een keer bezocht moet hebben.

Het is zomer en dat betekend dat het festival seizoen weer in volle gang is. Nederland is een waar festival land waar ieder weekend wel een tof evenement georganiseerd wordt. Maar uit buiten de grenzen van Nederland komen er steeds meer toffe festivals op de kaart te staan die zeker de moeite waard zijn om er een keer naar toe te reizen. Bij elkaar worden er meer dan honderd grote festivals georganiseerd op vaak de mooiste plekken in Europa. De concurrentie onder de festivalorganisaties is moordend wat betekend dat de festivals steeds uitgebreider en spectaculairder worden. Waar het een aantal jaar terug nog vooral om de muziek ging, gaat nu bij een goed festival tegenwoordig om de totale beleving ervan. Eten, kunst en theater acts zijn net zo belangrijk als de artiesten die er komen op treden. Ook kiezen veel festivals ervoor om er een weekender van te maken. Vaak start het feestje al op vrijdag en hoef je pas zondagavond je spullen weer in de pakken. Hoe langer het feestje duurt, hoe beter. Zo is er net over de grens in België het zeer bekende Tomorrowland te bezoeken welke zo populair is dat er tegenwoordig zelfs een wachtlijst is om tickets te bemachtigen. Maar ook dieper Europa in vind je vaak de tofste festivals op de meest unieke locaties. Hier volgt een overzicht van de 4 tofste festivals van Europa die je zeker een bezocht moet hebben.

MELT

Dit festival vindt plaats in de buurt van Berlijn. MELT is het festival voor de liefhebbers van trance, techno en house. Doordat het festivalterrein op een oude steengroeve is opgezet is het decor waar de dj’s hun platen draaien schitterend en heeft het een industriële look. In totaal duurt het festival 3 dagen. Tijdens deze 3 dagen gaat de muziek 24/7 door. Ben je toch toe aan wat rust, dan kan dat prima op de naastgelegen camping.

Sziget

Het festival wat ook wel ‘The Island of Freedom’ wordt genoemd wordt al tientallen jaren georganiseerd op een eiland bij Boedapest. Het festival duurt maar liefst 8 dagen lang en is daarmee het ideale festival voor feestgangers die graag voor een aantal dagen achter elkaar met de voeten van de vloer willen. Sziget trekt ieder jaar 300.000 bezoekers en is daarmee nog altijd het grootse festival van Europa. De line-up is altijd erg goed en afwisselend. Tijdens het evenement zijn er op het eiland genoeg overnachtingsmogelijkheden wat het ideaal maakt om er voor een aantal dagen te verblijven. Het grote pluspunt van Sziget is dat het in vergelijking met andere festivals als Lowlands of Pinkpop een stuk goedkoper is. Voor een halve liter bier betaal je hier maar 2,50 en ook de maaltijden zijn verkrijgbaar voor een spotprijs. Een bezoek aan Sziget is dan ook al jaren erg gewild onder Nederlandse festivalgangers.

Glastonbury

Glastonbury is het allergrootste buitenlucht festival van de hele wereld. Het festivalterrein ligt in Somerset in Groot-Brittannië. De line-up staat betekend als de beste van alle festivals en grote sterren vinden het dan ook altijd een eer om op Glastonbury op te mogen optreden. Wanneer je tickets voor dit festival hebt weten te bemachtigen is de kans ook groot dat je bekende artiesten tegen het lijf loopt. Op het grote terrein kun je naast bezoeken van concerten ook een bezoek brengen aan het circusterrein of relaxen in de sauna. Ondanks dat er een 150.000 bezoekers op het festivalterrein worden toegelaten zijn de tickets snel uitverkocht.

festivals-europa-2

Lees ook: Toffe reisgadgets om cadeau te geven!

Lowlands

Dit festival mag niet aan de lijst ontbreken van 4 tofste festivals van Europa. Lowlands vind plaats in Biddinghuizen en is een zeer bekend en gewild festival onder Nederlanders. Naast goede muziek kun je tijdens dit 3-daagse festival genieten van bijzondere live acts en is er ook veel ruimte voor dans, comedy en andere vormen van kunst. Je verveelt je dus geen moment. Verblijf tijdens het festivalweekend op de naast gelegen camping voor de ultieme festival belevenis.

Ben jij een festival fanaat? Zo ja, wat is jouw favoriete festival in Europa? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren