4 tips voor een stedentrip naar Medellìn!

Een reis naar Zuid-Amerika is voor de meeste reisfanaten een droomreis. De grote diversiteit aan culturen, ruïnes als stille getuigen van lang vervlogen tijden en een absoluut bijzondere eetcultuur maken dit werelddeel tot een geliefde vakantiebestemming. Een land als Colombia is ideaal voor wie nog niet eerder in Zuid-Amerika is geweest en op zoek is naar een vakantie met veel authentieke onderdelen. Een van de meer interessante steden in Colombia is Medellin. Uiteraard is het verleden van de stad zeer bekend, maar Medellin heeft juist meer te bieden dan enkel een roemruchte geschiedenis.

Stad van de eeuwige Lente

Voor veel Colombianen is Medellin de “Stad van de Eeuwige Lente”. De gastvrije natuur van de lokale bevolking, de passionele dansen, de street-art en de uitdagende keuken maken Medellin tot een indrukwekkend geheel. De kans is klein dat je aan een dag genoeg hebt om de stad goed te verkennen. Ben je in staat om hier een paar dagen te verblijven, doe dat dan. Het enige waar je spijt van kunt krijgen is dat je niet eerder in Medellin bent geweest. De leukste tips en suggesties zetten we op een rij zodat je een onvergetelijke tijd tegemoet kunt gaan.

Metrocable Gondola

Je kan het eigenlijk niet missen: de metrocable gondola. Het is een van de meest opvallende manieren van transport die je ooit in een metropool als Medellin zult tegenkomen. Voor de inwoners is het de meest gebruikte vorm van openbaar vervoer en voor ons als toeristen is het een happening van de eerste orde. Via de kabelbaan kom je op werkelijk elke plek van de stad, bovendien geniet je van een voortreffelijk uitzicht over de stad.

colombia-medellin

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekjes van Colombia!

El Pobado

Als je net bent aangekomen in Medellin is de wijk El Poblado de eerste wijk die je eigenlijk moet bezoeken. Uiteraard sta je te springen om het levendige Medellín met eigen ogen te ontdekken, maar een bezoek aan deze oude wijk is zeker de moeite waard. Hier geniet je van talloze authentiek bars en restaurants. Geniet van een kopje echte Colombiaanse koffie, bij voorkeur in combinatie met arepa con queso, een traditioneel gerecht wat vaak als ontbijt wordt genuttigd.

Ben je toe aan een nieuwe reeks ontdekkingen, begeef je dan naar het metrostation en maak gebruik van de gratis (!) rondreis door het centrum.

Minoristo markt

Colombia is het land van fruit. De natuur kent een grote biodiversiteit waardoor je de meest onbekende exotische fruitsoorten kunt proeven. Maak gebruik van de Exotic Fruits Tour rondleiding om je helemaal up-to-date te brengen van alles wat lekker is. Het jij je portie gezondheid voor de dag gehad, begeef je dan richting Aqui Paro Lucho. Deze tent, want meer is het niet, laat je genieten van de meeste Colombiaanse gerechten zodat je exact weet wat je in het vervolg moet bestellen om de inwendige mens te versterken.

Ben jij weleens in Medellin geweest? Wat was jouw ervaring? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren