4 tips voor een perfecte fietsvakantie in eigen land

Wie zegt dat je naar een exotische bestemming moet gaan voor een avontuurlijke vakantie? Ook in ons kleine kikkerlandje is er genoeg leuks te beleven! De tip van de dag: ga op fietsvakantie in eigen land. In Nederland zijn er namelijk vele prachtige routes die je op de fiets kunt afleggen en zo waan je je al snel in een onbekende wereld. Wel zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je met de fiets op avontuur gaat. Lees hier onze 4 tips zodat je goed bent voorbereid voor een fietsvakantie in eigen land.

1. Stippel je route vooraf uit

Ook al is het leuk om op de bonnefooi te gaan fietsen, zorg ervoor dat je in grote lijnen weet waar je heen gaat en hoe het terrein daar is. Ga je meerdere dagen fietsen inclusief bagage en op terrein dat je niet gewend bent? Verwacht dan dat je op een dag minder ver zult fietsen dan wanneer je thuis bent.

2. Zorg dat je fiets klaar is om te gaan

Zorg dat je fiets klaar is om te gaan

Dit lijkt een inkoppertje, maar het gebeurt vaak genoeg dat fietsonderdelen op het laatste moment voor de vakantie nog vervangen moeten worden. Vermijd de last-minute stress door je fiets ruim van tevoren te laten checken door een fietsenmaker. Heb je een nieuwe fiets of e-bike? Zorg dan dat je al wat uurtjes op de fiets hebt gereden en deze hebt afgesteld vóór dat je vertrekt.

3. Eten en drinken

Je gebruikt ontzettend veel energie tijdens het fietsen. Daarom is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen op je fietstocht. Let op: vanwege de sluiting van de horeca is het extra belangrijk om je voeding van huis mee te nemen. Het kan namelijk lastig zijn om onderweg eten en drinken te vinden en je wilt zeker niet met lege maag op de fiets stappen.

4. Bereid je voor op een overnachting

Met langere fietstochten weet je nooit zeker waar je aan het einde van de dag belandt. Zorg er daarom voor dat je bent voorbereid om in een hotel of lekker in de natuur te slapen. Weet welke slaapplekken op je fietsroute liggen en werk met een checklist om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke spullen vergeet, zoals je tandenborstel of een warme trui om in te slapen.

Volg je deze 4 tips dan ben je goed voorbereid op een perfecte fietsvakantie in eigen land! Wat is jouw eerste bestemming?

Reageren