4 tips voor een goede voorbereiding voor u droomreis naar Canada

Voor veel mensen staat canada hoog in het lijstje van droombestemmingen. Het land is groot en divers en heeft voor ieder type vakantieganger wel iets verrassends in petto. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om het land te ontdekken. Voor velen gaat de voorkeur uit om een rondreis te maken in een camper en zo op eigen houtje de rivieren in de Rocky Mountains, de machtige Niagara-watervallen of ijsberen te gaan bezoeken. Staat Canada ook hoog op jouw lijstje en ben je van plan om binnenkort het vliegticket te gaan boeken? Lees dan snel verder naar de volgende 4 tips die je kunnen helpen bij een goede voorbereiding voor je droomreis naar Canada.

Reisorganisatie

De knoop is door gehakt en de vliegtickets zijn geboekt. Je kunt beginnen met de voorbereidingen van je reis. Het is belangrijk om voor jezelf te beslissen of je gebruik wilt maken van een organisatie of dat je alles zelf zal regelen. De voordelen van het reizen met een organisatie is dat je zelf verder nergens aan hoeft te denken en alles voor je wordt geregeld. Echter, hier betaal je ook voor. Canada is een goed ontwikkeld en veilig land waar je gemakkelijk op eigen initiatief kan reizen. Kijk goed waar je eigen voorkeur naar uit gaat.

Reisdocumenten

Mocht je van plan zijn om binnenkort naar Canada te reizen dan dien je in het bezit te zijn van een goedgekeurde ETA. Deze is geldig vanaf het moment dat je hem ontvangen en kun je maximaal twee jaar gebruiken. Je kan een ETA aanvragen via een NL-visumorganisatie. Hier is het mogelijk om een ideal betaling te doen als u dat wenst. Als je om een andere reden dan toerisme naar Canada gaat of langer wil blijven dan kun je geen ETA aanvragen.

Route

Doordat Canada zo een groot en veelzijdig land is moet je vaak een keuze maken in de bezienswaardigheden. Vaak heb je maar een bepaald aantal weken de tijd en alles zien is dan ook onmogelijk. Bepaal dus zelf ruim van tevoren de ideale route. Reken uit hoeveel reisdagen je zult hebben en hoelang je precies op een plek kan verblijven.

canada1

Lees ook: De mooiste uitzichten in de National Parks van Canada!

National parken

In Canada zijn meer dan duizend national parken gelegen. De natuur in deze parken is prachtig en zijn vaak een ideale en idyllische locatie om te kamperen. Echter ben je wel verplicht om bij ieder park entreegeld te betalen. Ben je van plan om meerdere parken te bezoeken tijdens je rondreis in Canada dan is het verstandig om een Discovery Pass aan te schaffen. Voor deze pas betaal je eenmalig 50,00 euro per persoon voor en het geeft je toegang tot alle parken in Canada. Je kan deze pas makkelijk in Nederland voor vertrek aanschaffen.

Budget

Doordat je in Canada overal een extra tax overbetaald moet je aan de kassa vaak meer afrekenen dan dat op de prijskaartjes genoteerd staat. De prijzen liggen in Canada over het algemeen ook een stuk hoger dan in bijvoorbeeld Amerika. Hierdoor zal je voor een reis naar Canada een groter reisbudget opzij moeten zetten dan wanneer je een reisroute door Amerika zou maken.

Ben jij weleens in Canada geweest? Hoe heb jij je toen voorbereid? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren