4 tips voor een goede voorbereiding voor je droomreis naar Rusland

Rusland is een groot land met veel diversiteit. Er zijn nog grote stukken slecht bereikbaar en niet iedereen spreekt er Engels. Je kan er fantastische steden zoals St Petersburg bezoeken of ga skiën in een adembenemend mooi natuurgebied. Echter is het wel belangrijk dat je goede voorbereidingen treft wanneer je afreist naar dit grote imposante land. Ben je benieuwd geworden waar je allemaal op moet letten tijdens je voorbereidingen van je droomreis naar Rusland? Lees dan snel verder naar de volgende 4 tips.

Rondreizen

Doordat in een groot gedeelte van Rusland het wegennetwerk zeer slecht is zijn sommige delen van het land niet of nauwelijks bereikbaar. Zodra je er toch voor kiest om buiten de begaande paden te gaan reizen zal je dan ook niet veel andere toeristen tegenkomen. Dit kan een zeer unieke ervaring zijn. Wanneer je een auto huurt om Rusland om eigen houtje te gaan ontdekken noteer dan een aantal telefoonnummers die je kan bellen zodra je onderweg pech hebt of wanneer je hulp nodig hebt.

Reisdocumenten

Wanneer je een reis boekt naar Rusland is het belangrijk dat je na gaat of je in het bezit bent van geldige reisdocumenten. Wanneer je naar Rusland afreist is het belangrijk dat je van tevoren hier in Nederland een visum aanvraagt. Het visum voor Rusland vraag je eenvoudig aan via de website E-visums.nl. Je vult alle gegevens online in en je kan op een eenvoudige manier via Ideal betalen. Ook voor minderjarige is het nodig om in het bezit te zijn van een visum wanneer zij naar Rusland reizen.

Locaties

Doordat Rusland zo groot en divers is kun je het beste van tevoren een route uitstippelen. Het is onmogelijk om tijdens je reis alles in een keer te zien. Bepaal dus van tevoren welke hoogtepunten en bezienswaardigheden je echt niet wilt missen. Wil je juist de ruige natuur in of bezoek je liever een van de bruisende steden zoals Moskou of St Petersburg?

rusland-2

Lees ook: Verken Rusland: deze plekken moet je gezien hebben!

Trans- Siberische spoorlijn

Deze spoorlijn die ook vaak de Transib wordt genoemd is het langste spoorlijn netwerk van de wereld. De start van de treinreis is op het station in Moskou waarna de trein verder rijdt via Oeral en dwars door Siberië heen waar je onderweg de meest adembenemende natuur kan aanschouwen. Het eindstation van deze treinreis is in Vladivostok. Als je tot het laatste station blijft zitten dan ben je ongeveer 7 dagen onderweg.

De beste reistijd voor Rusland

Rusland kent over het algemeen een landklimaat. Dit betekend dat de zomers heerlijk warm zijn en de winters erg koud. Een herfst en lente kennen ze in Rusland niet. Hier koelt het na de zomer zeer snel af tot tempraturen tot ver onder het vriespunt. In de winter kan het in bijvoorbeeld de hoofdstad met gemak -15 worden. Terwijl het daar zomers gewoon rond de 20 a 25 graden is. Dit is dus wel iets om rekening mee te houden wanneer je een reist plan naar Rusland. De beste reistijd ligt dan ook tussen mei en september.

Ben jij weleens in Rusland geweest? Wat was jouw ervaring? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren