4 tips voor een stedentrip in Boedapest

Een stedentrip naar Boedapest is gegarandeerd een succes. Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en ligt aan de rivier de Donau. Boedapest is nog vrij anoniem, wat veel mensen niet weten is dat tot de 7 grootste steden van Europa behoort. Wat is er precies te doen in deze prachtige stad? Hieronder 4 tips voor een onvergetelijke stedentrip in Boedapest!

De Burcht van Boeda

Zoals enkelen van jullie misschien al weten is de stad Boedapest in twee delen verdeeld. Boeda en Pest. Deze delen worden gescheiden door de rivier de Donau. In het gedeelte Boeda bevindt zich de prachtige burcht genaamd Budavár. Deze burcht ligt op de heuvel vlakbij het oude kasteelcomplex (Budavári Palota). De burcht en het kasteelcomplex zijn beide echte aanraders. Vanaf hier heb je een geweldige uitzicht over de stad en je vindt er musea zoals het militair museum en het historisch museum van Boedapest.

Lees ook: Tips voor een weekendje Boedapest!

De grote boulevard

De grote boulevard oftewel de Andrássyboulevard ligt in het gedeelte Pest en is een kilometerslange weg die het Heldenplein met het Elisabethplein verbindt. Deze boulevard is 3,5 kilometer lang en wel zo’n 150 jaar geleden aangelegd. Sinds 2002 staat deze beroemde boulevard op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Aan de boulevard staan veel historische gebouwen zoals het Hongaarse operagebouw en het Drechsler paleis. Je kijkt echt je ogen uit wanneer je door deze historische straat loopt!

Het Heldenplein

Het Heldenplein, op zijn Hongaars bekend als  Hősök tere bevindt zich aan het einde van de grote boulevard. Op dit plein is het imposante Milleniummonument geplaatst. Dit monument werd begin 20e eeuw gebouwd ter ere van het 1000-jarige bestaan van Hongarije. Je vindt op het monument onder andere de nationale symbolen van Hongarije. Verder staat het Heldenplein in teken van beroemde Hongaren uit de geschiedenis van het land. Zo staander standbeelden van Stefan I van Hongarije, Andreas II van Hongarije, Matthias Corvinus, Karel I Robert van Hongarije en Lajos Kossuth. Naast het Heldenplein ligt een prachtig stadspark genaamd ‘Városliget’ waar je heerlijk kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Lees ook: Széchenyibad – Badhuis Boedapest

Het Margaretha eiland

Een andere plek waar je heerlijk kunt ontspannen is het Margarethe eiland. Ja dat lees je goed, een eiland! Dit eiland bevindt zich in het midden van de Donau en is bereikbaar via een brug. Er wonen geen mensen en daarnaast rijden hier ook geen auto’s en andere voertuigen. Je kunt hier geweldig joggen, wandelen, of bijvoorbeeld picknicken. In dit prachtige park zul je niet snel verveeld raken, er is hier namelijk ook een zwembad, een openluchttheater, een (kleine) dierentuin en meerdere kuurhotels.

Ben jij weleens in Boedapest geweest? Zo ja, wat vond jij het leukste aan deze stad? Laat het ons weten in de comments hieronder!

 

Reageren