4 tips om werk te vinden in Australië

Werken en reizen tegelijk, voor sommige mensen werkt dit prima, maar de meeste mensen hebben hier geen zin in. Mensen die ervoor kiezen om op wereldreis gaan doen dat vaak omdat ze even niet willen werken. Mensen die naar Australië reizen hebben echter vaak geen keus… Australië wordt door velen gezien als een van de mooiste landen ter wereld, maar het is hier wel verschrikkelijk duur.  Werken is dus voor veel mensen noodzakelijk als ze dit land bezoeken. Waar vind je nu een baantje in Australië? Hieronder 4 tips!

Werken in Australië

Reizen en werken in Australië is hip! Het is relatief eenvoudig om een reisvisum aan te vragen én het uurloon in Australië is relatief hoog. Dit heeft wel als gevolg dat je niet de enigste bent die opzoek is naar een baantje. Jaarlijks reizen zo’n 2600 Nederlanders op een werkvisum naar Australië om hier rond te reizen en tussendoor te werken. Er is dus behoorlijk wat concurrentie. Gelukkig is er ook een groot aanbod. Waar kun je het beste naar werk zoeken? Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet!

werken-australië-2

Lees ook: 10 dingen die je moet weten over de ‘ozzies’ voordat je naar Autsralië gaat!

1.    Online

Een populaire, maar vaak niet zo’n effectieve manier om werk te vinden in Autralië is online. Er zijn verschillende vacaturebanken speciaal voor dit soort baantjes. Voorbeelden zijn Gumtree.com.auSeek.com.au en jobsearch.gov.au. Het klinkt in eerste instantie ideaal, maar schijn bedriegt… Om de haverklap komen er nieuwe vacatures online, maar net zo snel verdwijnen deze weer. Vrijwel elke backpacker in Australië zit namelijk op deze websites en je bent vaak dus te laat. Desalniettemin kun je ook geluk hebben en via deze vacaturebanken een baantje vinden!

2.    Facebook

Op Facebook kun je verschillende groepen vinden speciaal voor backpackers in Australië. In deze groepen worden vaak vacatures gepost waar je eenvoudig op kunt reageren. Hier geldt ook: de concurrentie is moordend!

3.    Open sollicitaties

Een andere, wellicht effectievere manier, is het face-to-face zoeken naar een baan. Je print je CV laten we zeggen 100x uit en gaat allerlei winkels, boerderijen en horecagelegenheden langs om hem achter te laten.

werken-australië-3

Tip: Ga niet alleen in het centrum van de stad langs. Richt je ook op buitenwijken, hier heb je meer kans dat niemand je voor is geweest!

4.    Hostel

Veel backpackers in Australië verblijven in hostels. Deze zijn op de eerste plaats natuurlijk hartstikke gezellig, maar daarnaast zijn deze accommodaties ook erg handig. Zo hangt er in een hostel vaak een prikbord met daarop kamers die te huur staan, maar ook vacatures. Bovendien kun je, indien je een goede indruk maakt, zelfs in het hostel waar je verblijft aan het werk!

werken-australië-4

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren