4 tips om je wintersportvakantie goed voor te bereiden

Het kan soms best spannend zijn als je voor de allereerste keer op wintersport vakantie gaat. Er zijn namelijk een hoop andere zaken waar je rekening mee moet houden dan wanneer je in de zomervakantie gaat kamperen in Zuid-Frankrijk. Een wintersportvakantie is vaak een intensieve en vakantie waarin je het grootste deel van de dag druk bezig bent op de pistes. Een goede conditie is dan ook zeker een must. Ben je benieuwd naar de volgende 4 tips voor een goede voorbereiding van je wintersport? Dat lees je hieronder!

Wintersport kleding

Wanneer je voor de eerste keer op wintersportvakantie gaat is het vaak nodig om veel nieuwe spullen aan te schaffen. Denk bij de juiste wintersport kleding aan een skipak, bril en goede bescherming tegen de kou. Een goede tip is om zeker bij je eerste wintersportvakantie zoveel mogelijk kleding te lenen. Als een wintersportvakantie je bevalt en je van plan bent om vaker op de ski’s te stappen dan kan je er altijd voor kiezen om alles zelf aan te schaffen.

Veilig materiaal

Het is voor een goede veiligheid op ski’s is het belangrijk dat je de juiste ski’s gebruikt. Zo moeten ze de juiste lengte hebben en het is ook belangrijk om te kijken naar je gewicht. Verder is het fijn dat je skischoenen goed en stevig zitten. Tegenwoordig zie je ook dat het in steeds meer landen verplicht is om een helm te dragen tijdens het afdalen van de pistes. Het oogt misschien wat minder stoer maar veiligheid gaat boven alles. Een helm die goed past valt over je oren en kan niet afglijden tijdens een val partij. Laat je goed inlichten door echte professionals bij het uitzoeken van je ski spullen. Zij kijken met je mee of de ski spullen bij je lichaam passen en dat ze goed aansluiten.

wintersport1

Lees ook: 10 handige tips voor de beginnende wintersporter!

Conditie

Niet alleen veilige spullen en de juiste kleding is belangrijk voor een fijne wintersportvakantie. Ook een goede conditie is belangrijk. Want wie wil er nou na drie keer een piste afdalen helemaal buiten adem zijn. Je doet er dus goed aan om een aantal weken voor je vakantie je conditie op pijl te brengen. Doe wat krachtoefeningen en bereid je been en bilspieren voor door goed te rekken en te strekken.

Houd je aan de routes

Het is misschien verleidelijk om van de vastgestelde skiroutes af te wijken wanneer het druk is op de piste en je meters wilt maken. Toch is het belangrijk dat je de vastgestelde routes aanhoudt om de veiligheid tijdens het skiën te kunnen garanderen. Off piste gaan betekend vaak problemen opzoeken. Is de hoogste piste voor jou niet spannend genoeg meer en wil je echt een keer weg van de menigte? Boek dan een tour en ga off piste met een lokale gids. Zij weten vaak leuke routes door het skigebied en waar ze wel en niet heen kunnen gaan. Ook blijven zijn altijd in verbinding met een thuisfront voor als er iets gebeurd onderweg. Ga dan ook alleen off piste onder begeleiding van een gids.

Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren