4 redenen waarom de Serengeti op jouw bucketlijst moet staan

Sluit even je ogen en luister. Luister naar dat gerommel, een vloedgolf van twee miljoen wildebeesten, zebra’s en gazellen die je op dit moment omringen. Wat je hoort is de Great Migration, de grootste beweging van terrestrische wezens op aarde, een aantal dat de bevolking van Barcelona overtreft. Voeg 70.000 buffels, 7.000 olifanten, 3.000 leeuwen, tonnen nijlpaarden en ontelbare andere soorten toe en je begint de wereld te bekrassen waar je in stapt bij het binnenkomen van Serengeti National Park.

Open nu je ogen en stel je voor dat je recht naar een leeuw staart. Om de Serengeti te ervaren, is dit zo: in een paar wilde ogen kijken en een versie van jezelf zien die terugkijkt, een versie met scherpe tanden en huidig ​​bewustzijn, een versie die in harmonie leeft met je omgeving. De Serengeti is een spiegel voor je eigen levendigheid en dat gevoel leeft in het hart van safari: het ontmoeten van wat vrij en waar blijft. Maar waarom alle hype over de Serengeti? Is het de moeite waard om op je bucketlist te blijven? Zonder twijfel, het antwoord is: JA.

4 Redenen om naar de Serengeti gaan

Nu we weten waar de Serengeti is en waar het vandaan kwam, hoe werd deze eindeloze savanne zo eindeloos beroemd? Hier zijn vier redenen:

1. Het is de grootte van Noord-Ierland

Al deze roofdier-prooi-actie moet zich ergens ontvouwen, en dat is ergens GROOT. Wanneer je het Serengeti National Park van 5.660 vierkante mijl binnenrijdt voor je eerste ochtend game drive, krijg je een idee van hoe groot deze plek is. Met jaarlijks 90.000 toeristen die het park bezoeken, is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen in de Serengeti.

2. Je kunt naast een gnoe rennen

Nou ja, niet letterlijk. Maar elk jaar beginnen 2 miljoen wildebeesten met de wijzers van de klok mee op zoek naar verse grassen en water. Hun aantal neemt toe als ze de regen volgen, voornamelijk wildebeesten maar ook 700.000 gazelles en 300.000 zebra’s. Ga op het juiste moment en je zal getuige zijn van dit schouwspel, een van de natuurlijke wonderen van de planeet.

3. De biodiversiteit zal je laten huilen met vreugde

Tanzania heeft meer soorten flora en fauna dan bijna overal op het continent, waardoor het de voor de hand liggende keuze is voor safari (waarom Tanzania?), Maar het is echt de Serengeti die deze statistiek doet glanzen. Je kansen om de Big 5 te zien zijn hier het hoogst, en er zijn meer dan 1.000 vogelsoorten in het land, waarvan de helft te vinden is in de Serengeti. De lijst gaat maar door.

big five

4. De buren zijn aardig

De Serengeti maakt deel uit van het noordelijke circuit van Tanzania, wat betekent dat je je 5-6 dagen in het park kunt ontwerpen naast andere aangrenzende ervaringen, waaronder de Ngorongoro-krater, het meer Manyara en culturele tours.

Ngorongoro krater

Reageren