4 redenen om de Faeroër eilanden te bezoeken!

De Faeroër eilanden worden door veel mensen gezien als de mooiste eilanden van Europa. Deze eilandengroep ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland, Noorwegen en IJsland in. In totaal bestaat deze eilandengroep uit 18 eilanden met een totale kustlijn van maar liefst 1117 kilometer. Waarom zijn deze eilanden nu zo bijzonder? Hieronder 4 redenen waarom je de Faeroër eilanden beslist moet bezoeken!

1. Je kunt er geweldig eilandhoppen

Het meestbezochte eiland is Vágar, dit is tevens het enige eiland met een internationale luchthaven. Vanaf dit eiland worden er verschillende boottochten georganiseerd waarmee je naar andere eilanden kunt afreizen. Ook kun je de meeste eilanden met eigen vervoer bezoeken. Er zijn namelijk bruggen en zelfs tunnels die het grootste gedeelte van de eilanden met elkaar verbinden. Dit eilandhoppen is een geweldige ervaring en de ideale manier om de Faeroër eilanden te ontdekken!

2. Maak een helikoptervlucht

Zodra je voet zet op een van de Faeroër eilanden valt je gelijk iets op: Helikopters! De helikopter wordt door de eilandbewoners veel gebruikt. En dan hebben we het niet alleen over noodsituaties… Nee, de helikopter wordt ook gebruikt voor dagelijkse bezigheden als boodschappen doen of naar de kerk gaan. Bizar, maar waar! Het bedrijf Atlantic Airways verzorgt relatief goedkope helikoptervluchten naar andere eilanden. Zo vlieg je al met de helikopter vanaf zo’n 30 euro. Vanuit de helikopter heb je een adembenemend uitzicht over de prachtige kustlijnen van de eilanden. Echt een onvergetelijke ervaring!

3. Bekijk Papegaaiduikers

Op het eiland Mykines leven de bijzondere papegaaiduikers. Met name in de zomermaanden stikt het hier van de papegaaiduikers. Tijdens deze maanden is Mykines namelijk een populaire broedplek voor deze unieke vogels. Deze prachtige vogels zijn bepaald niet mensenschuw, je zult ze dus van dichtbij kunnen bewonderen. Naast papegaaiduikers vind je hier ook de Jan-van-gent vogels en enkele andere vogelsoorten. Het eiland is te alleen te bereiken per boot en per helikopter. Zorg, met name als je van plan bent per helikopter te reizen, dat je ruim van te voren een plekje reserveert!

4. Het prachtige dorpje Gjógv

Gjógv is een piepklein dorpje in het noordoosten van het eiland Eysturoy. Vanaf dit kleurrijke dorpje heb je een overweldigend uitzicht over de indrukwekkende kustlijn van het eiland. Zo’n 10 jaar geleden bezochten de Deense kroonprins en zijn vrouw (prinses Mary) het dorpje Gjógv. Het leek de bewoners van het dorp wel leuk om een bankje op de mooiste plek van het dorp te plaatsen. Zodat het koninklijk bezoek het prachtigste uitzicht had. Dit bankje staat er nog steeds en heet de ‘Marys bank’.

Heb jij deze eilandengroep weleens bezocht? Laat het ons weten in de comments op Facebook!

Reageren