4 populaire zomerbestemmingen aan de Nederlandse kust

De zomer is in aantocht en dat betekent dat veel mensen erop uit trekken om te genieten van het mooie weer. Vroeger trokken veel gezinnen naar het buitenland, omdat het weer in eigen land vaak te wensen overliet tijdens de zomermaanden. Echter is het aantal vakantieboekingen voor Nederland de laatste jaren fors gestegen en kiezen mensen massaal voor een vakantie in eigen land. Met name aan de kust zitten de hotels en vakantieparken vol en is het vaak moeilijk om last minute nog een mooie aanbieding te vinden. Misschien heb jij ook de neiging om dit jaar vakantie te vieren in eigen land en zoek je nog naar een passende bestemming. In dat geval komt dit artikel goed van pas, want hierin behandelen 5 populaire kustbestemmingen die mogelijk interessant voor jou zijn.

1.      Texel

Al jarenlang staat Texel hoog aangeschreven op menig vakantielijstje. Zeker voor de zomermaanden moet je er vroeg bij zijn, want vaak zitten de hotels op Texel overvol. En niet alleen Nederlanders gaan graag naar dit Waddeneiland, ook de buitenlandse toeristen kiezen er steeds vaker voor om hun vakantie hier te vieren. Dat is niet geheel onlogisch, want Texel heeft voor iedereen het nodige te bieden. Met zijn achttien kilometer aan zandstrand, een enorme hoeveelheid aan zonuren en de mogelijkheid om lekker te wandelen, kan iedere vakantieganger hier uitstekend uit de voeten. Maar ook voor de mensen die graag willen winkelen kunnen in dorpjes als De Koog, Den Burg en Den Hoorn terecht. Of geniet op één van de vele terrasjes en geniet van een heerlijk drankje terwijl de zon op je gezicht schijnt.   

2.      Bergen aan Zee

Wie niet zo van het massale toerisme houdt, is beter op zijn plek in het pittoreske kustplaatsje Bergen aan Zee. Je kunt er niet alleen heerlijk wandelen over het strand, met zijn kilometerlange duingebied vind je er ook nog hele mooie en inspirerende fietsroutes. En ook voor diegenen die graag surfen zitten goed in Bergen aan Zee. Doordat het niet zo druk is, kunnen zowel beginnende als ervaren surfers optimaal genieten van de golven op de Noordzee. Maar natuurlijk heeft het plaatsje veel meer te bieden dan alleen de prachtige kustlijn. Wist je dat Bergen aan Zee al de nodige kunstenaars heeft voorgebracht? Met de jaarlijkse Kust10daagse laten honderden kustenaars hun meesterwerken zien aan het grote publiek. Kortom, de perfecte locatie waar cultuur en recreatie bij elkaar komen.

3.      Scheveningen

Een stuk zuidelijker ligt de populaire badplaats Scheveningen. Met het indrukwekkende Kurhaus, de Scheveningse Pier en de enorme boulevard is er al reden genoeg om hier jouw zomervakantie door te brengen. Met zijn vele restaurants en strandtenten waar je heerlijk kunt eten, drinken en genieten van de zonsondergang. En als de zon eenmaal onder is, duik je het nachtleven in van Crazy Piano’s: een populaire nachtclub waar live muziek wordt getoond. Wordt vervolgens wakker in één van de vele hotels van Scheveningen met een prachtig uitzicht over zee en heb een onvergetelijke vakantie in eigen land.

4.      Zandvoort

Uiteraard mag er één plaats niet ontbreken in het rijtje van populaire kustbestemmingen, namelijk Zandvoort. Massaal trekken veel Nederlanders naar deze badplaats om heerlijk een dagje op het strand te genieten van het zonnetje. Maar ook steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een vakantie te boeken in Zandvoort, vanwege de geweldige strandtentjes, de mogelijkheid om te shoppen of om lekker uit te waaien.

zandvoort

Reageren