4 nationale parken in Canada die je niet mag missen!

Canada staat bekend om haar prachtige en ongerepte natuur. Van felblauwe gletsjermeren en oneindig hoge witte bergtoppen tot weelderige watervallen en robuuste rotslandschappen. Natuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op in een van de vele natuurparken. Welke Nationale Parken er zeker niet mogen ontbreken tijdens je rondreis Canada? Dit zijn volgens reizigers 4 meest indrukwekkende nationale parken. Reis je mee naar Canada?

1. Banff NP 

Omgeven door de Rocky Mountains ligt het oudste en bekendste nationale park van Canada: Het Banff National Park. Het park beslaat maar liefst 7000 vierkante meter en bestaat uit talloze mooie meren, gletsjerdalen en indrukwekkende wandelpaden. Kanoën, zwemmen, wandelen en wilde dieren spotten, je kunt hier gemakkelijk een paar dagen vertoeven. Bezoek het azuurblauwe meer Lake Louise of huur een kano en verken de wateren van Lake Minnewanka. Vanuit het Banff National Park kun je meerdere bezienswaardigheden bezoeken. Reis je daarna door naar het Jasper National Park? Reis dan via de Icefields Parkway: een adembenemende route van maar liefst 300 kilometer. Tijdens deze roadtrip kom je langs de meeste bezienswaardigheden van het Banff National Park en geniet je ondertussen van de meest prachtige uitzichten. Bezoek je Canada in de winter? Trek die schaatsen maar uit de kast, want grote kans dat het meer bevroren is.

Handig om te weten: om te wandelen of te overnachtingen in een nationaal park heb je een Discovery Pass nodig. Deze parkpas is online te koop of bij het loket in het park. 

2. Jasper NP

Een bezoek aan het Jasper National Park is voor veel reizigers één van de highlights van de reis door Canada. Je kunt er ook eigenlijk niet omheen, want het is met 10.000 vierkante meter een van de grootste natuurparken van Canada. Gelegen middenin de Rocky Mountains tref je hier schilderachtige uitzichten op gletsjers, canyons en prachtige bergmeren. De uitzichten liever van bovenaf bewonderen? Met de Jasper Skytram bereik je de top van Whistlers Mountain, adembenemende uitzichten gegarandeerd. Ook liefhebbers van wildlife kunnen hun geluk niet op. Grote kans namelijk dat je beren spot, een Wapiti herten tegen het lijf loopt. 

TIP: Op slechts 22 kilometer van Jasper N.P. vind je de Athabasca Falls. Een indrukwekkende plek waar de kolkende waterval met groot geweld tegen de rotsen knalt. 

Jasper NP

3. Kejimkujik National Park

Reis je naar het Oosten van Canada? Neem het indrukwekkende Kejimkujik National Park dan zeker op in jereisplan. Met 400 m2 aan natuurschoon heeft het park In het zuidwesten van het schiereiland Nova Scotia veel te bieden. Naast dat je hier geniet van de indrukwekkende natuur is het park ook nog eens een National Historic Site. Hier vind je diverse archeologische vindplaatsen die je meer vertellen over de historie van de indianen. Het Kejimkujik National Park is voornamelijk toegankelijk met de kano of te voet. 

Reis je met de camper? Dan verblijf je gemakkelijk in een van de campingplaatsen in en rondom het park. Huur een kano en spot grizzly beren vanaf de boot, fiet het park rond of wandel langs de indrukwekkende kustlijn tijdens de Port Joli Head Trail. 

4. Yoho National Park 

Een verborgen parel en minder bekend dan het Banff NP en Jasper NP. Het Yoho National Park zal je met 1313 km2 aan natuurschoon zeker niet teleurstellen. Bezoek het azuurblauwe gletsjermeer Emerald Lake en wandel in ongeveer een uur (5 km) het meer rond. Of wandel naar de Wapta Falls die met een breedte van maar liefst 150 meter erg imposant is. Nog niet uitgewandeld? Plan dan een bezoek aan de Takakkaw Falls. Via de Yoho Valley Road kom je onderweg ook nog eens prachtige watervallen en wandelpaden tegen. 

Wat is de beste reistijd om de nationale parken te bezoeken?

De nationale parken zijn het gehele jaar geopend. Echter kan het zijn dat sommige wegen in de winter gesloten zijn, vanwege sneeuw en slechte weersomstandigheden. Vertrek je in mei? Dan staan er talloze bloemen in bloei. Of wat dacht je van de periode half september, oktober wanneer de Indian Summer begint en de bomen goudgele kleuren krijgen.

Tijdens het hoogseizoen: de maanden juli en augustus kan het erg druk zijn in de nationale parken. Vertrek op tijd en zorg dat je in het bezit bent van een discovery pass. 

Overnachten in en rondom een National Park

Canada is voor velen een ideale bestemming voor een camperreis Canada. Een rijdend huis op wielen die van alle gemakken zijn voorzien. Reis je met de camper of auto en ben je op zoek naar een camping? Reserveer deze dan ruim van te voren, want de campings zitten erg snel vol..

Reageren