4 minder bekende plekken in de VS die wel het bezoeken waard zijn

Ben jij een echte Amerika fan? Dan weet je inmiddels wel hoe dit land in elkaar steekt. Zo weet je waarschijnlijk al hoe je een visum Verenigde Staten aanvraagt en ben je ervan op de hoogte dat een ESTA aanvragen verplicht is. Ook heb je de ‘bekende’ plekken als New York, Las Vegas, The Grand Canyon en Yellowstone National Park vast al gezien. De Verenigde Staten is echter een gigantisch en divers land met zoveel mooie ‘onontdekte parels’. Daarom hebben wij 4 minder bekende plekken in de VS op een rijtje gezet. Plekken die je misschien nog niet kent, maar die wél het bezoeken waard zijn!

1. Portland

In de staat Oregon bevindt zich de prachtige stad Portland. Deze creatieve stad staat voornamelijk beken om zijn bier- en koffiecultuur. De stad staat vol met de meest prachtige parken, unieke ‘street-art’ en knusse cafétjes. Het blijft de Verenigde Staten, dus er is hier ook genoeg sensatie te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de dierentuin van Portland of een van de omliggende attractieparken. Je zult je hier geen moment vervelen!


2. Antelope Canyon

onbekend amerika 2

The Grand Canyon is wellicht de bekendste Canyon ter wereld, we willen je dus zeker niet weerhouden van een bezoekje. Toch is onze favoriete canyon een andere… Deze – minder bekende, maar minstens zo indrukwekkende – canyon heet de Antelope Canyon. Deze canyon bestaat uit de zuid- en noord canyon en ligt in de staat Arizona. Met name de zuid canyon is echt een bezoekje waard. Je vindt hier veel zand- en steen structuren die door de zonnestralen een prachtige kleur krijgen!

Ontdek de Antelope Canyon met deze top-beoordeelde activiteiten:

Lees ook: Dit zijn de mooiste Nationale Parken van Noord-Amerika!

3. Chiricahua National Monument

Dit relatief onbekende park wordt in onze ogen te vaak overgeslagen… Het Chiricahua National Monument ligt niet op de meest populaire routes, vandaar dat veel mensen besluiten om het park niet te bezoeken. In dit park kun je ge-wel-dig wandelen en echt genieten van de natuur. Vanwege de ‘onhandige’ ligging zul je hier in tegenstelling tot de bekendere parken weinig toeristen tegenkomen.

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van het Chiricahua National Monument:

4. Lake of the Woods

Het Lake of the Woods is het op 7 na grootste meer van de Verenigde Staten en ligt op de grens met Canada. Het meer is ongeveer 115 kilometer lang en heeft een oppervlakte van meer dan 4.000 km2. Op het meer liggen meer dan 10.000 eilanden en in dit beschermde gebied broeden jaarlijks vele vogels, waaronder de gigantische Amerikaanse Zeearend. Als je echt even tot rust wilt komen en wilt genieten van de natuur dan moet je dit meer beslist bezoeken!

Wat is jouw favoriete ‘onontdekte parel’ van de VS? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren