3x zo reis je onbezorgd naar het vliegveld

Op vakantie gaan is leuk, maar kan ook heel wat stress opleveren. Ga je binnenkort weg met het vliegtuig? Dan denk je nu vast al na over hoe je het gemakkelijkste het vliegveld kunt bereiken. Het is belangrijk om op tijd op het vliegveld te arriveren, zeker in deze tijden met grote drukte. Gelukkig zijn er verschillende manieren om onbezorgd naar het vliegveld te reizen.

3x zo reis je onbezorgd naar het vliegveld

1. Gebruik het openbaar vervoer

Vliegvelden zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer. Wil je bijvoorbeeld van Gent naar Zaventem airport reizen? Dan kan dit prima met de bus of trein. Groot voordeel is dat je direct bij het vliegtuig kunt uitstappen. Je hoeft dus geen grote afstanden meer lopend af te leggen. En dat is prettig wanneer je veel bagage hebt. Vervoer met het openbaar vervoer is vaak ook nog eens veel voordeliger dan met de auto, omdat je dan geen parkeerkosten maakt. Houd wel rekening met de planning van de bussen en treinen wanneer je je reis plant. Land je midden in de nacht weer op het vliegveld? Dan is het handig om vooraf uit e zoeken of er op dat tijdstip een trein of bus beschikbaar is.

2. Neem een taxi

Veel mensen zouden het liefst met de eigen auto naar het vliegveld komen. In de praktijk levert dit helaas vaak parkeerproblemen op. De parkeerplaatsen zijn vol, of zijn ontzettend duur. En dan kun je onderweg ook nog in de file terechtkomen. Om relaxter te reizen kun je kiezen voor de taxi. Hiermee heb je geen last van parkeerproblemen. Daarnaast weten de taxichauffeurs doorgaans goed welke weg ze het beste kunnen nemen om verkeersproblemen te vermijden. Ben je bang dat alle bagage niet in de taxi past? Er rijden richting vliegvelden vaken shuttle taxi’s. Dit zijn busjes waarin meer bagage past.

3x zo reis je onbezorgd naar het vliegveld

3. Ga met de eigen auto

Vanwege de hoge parkeerkosten op veel vliegvelden is de eigen auto niet altijd de meest aantrekkelijke optie. Wil je toch graag met de eigen auto? Dan is het slim om te kijken of je in de buurt van het vliegveld kunt parkeren, in plaats van op de parkeerplaats van het vliegveld zelf. Online kun je vergelijking- en boekingsplatforms vinden voor parkeergelegenheid in de buurt van het vliegveld. Vaak bieden dergelijke parkeergelegenheden extra services om het parkeren extra interessant te maken, zoals een carwash of een shuttle service naar het vliegveld. Nadeel is dat ook hier de kosten voor parkeren flink op kunnen lopen, waardoor bijvoorbeeld vervoer per bus vaak toch voordeliger is.

Reageren