3x tips voor het kopen van een stacaravan

Veel mensen dromen van een eigen vakantieplekje. Een plek waar je even snel weg kunt vluchten van het drukke dagelijkse leven. Of het nu een weekendje, of een week is, een stacaravan biedt een vakantieplek bij uitstek voor het hele gezin!

Er zijn verschillende manieren om een stacaravan aan te kopen. Je kan een bestaande caravan op bestaande locatie overkopen van de huidige eigenaars, of een nieuwe stacaravan kopen en deze op een locatie naar eigen wens plaatsen. Op www.stekelbos.nl/ vind je een ruim assortiment aan stacaravans en kun je zelfs een stacaravan op maat laten maken!

Mocht jij de aankoop van een stacaravan overwegen, dan komen deze tips vast en zeker te pas!

1. Stacaravan met- of zonder standplaats

Je kan een caravan kopen zonder standplaats, of een caravan met standplaats. Koop je een caravan zonder standplaats, zorg er dan ook voor dat dit schriftelijk is vastgelegd. Op deze manier weet je waar je aan toe bent en voorkom je problemen of onduidelijkheden in de toekomst. Koop je een caravan met standplaats, ben er dan zeker van dat ook de camping eigenaar het eens is met de verkoop en dat je toegestaan bent op de camping verblijven. De camping eigenaar mag namelijk zelf besluiten of hij met de nieuwe eigenaar een huurovereenkomst aan wil gaan. Mocht je een caravan kopen met standplaats en geeft de campingeigenaar toestemming voor verkoop met behoud hiervan, zorg dan dat je een schriftelijke bevestiging hebt om problemen te voorkomen.

2. Belastingen

Bij de aankoop van een stacaravan moet overdrachtsbelasting betaald worden. De koper is hier verantwoordelijk voor en het bedrag is 2 procent van de totale aankoopprijs. Als je een stacaravan op gehuurde grond aankoopt dan zit er geen zelfstandige aanslag voor de onroerend zaak belasting bij. Deze wordt betaald door de camping ondernemer. Staat de stacaravan op eigen grond? Dan moet je wel OZB betalen. Meer over de belastingen vind je hier.
belastingen stacamper

3. Herinrichting camping

Het zal je maar gebeuren. Je hebt je stacaravan gekocht en de camping ondernemer blijkt een deel van het terrein opnieuw in te willen richten. Een camping die niet aangesloten is bij de RECRON mag dit ook zo doen; het is het recht van de eigenaar. Is de camping wel aangesloten bij de RECRON dan zijn er bepaalde voorwaarden en regels opgenomen waar de campingeigenaar zich aan moet houden. Wil je zeker zijn van je aankoop? Ga dan voor een camping die aangesloten is bij de RECRON, en zorg ervoor dat bepaalde voorwaarden zijn opgenomen in het huurcontract. Dan ben je gerust van jouw weekendje ontspanning, rust en ruimte in eigen land.inrichting camper

Reageren