3 toffe motorroutes in de Benelux

Je vindt genoeg prachtige natuurgebieden, avontuurlijke wegen en gezellige dorpjes in de mooie Benelux. Dit maakt de Benelux natuurlijk bij uitstek geschikt voor een lekkere motor tour. Van polders tot hoge bergen; het afwisselende landschap en de variatie aan leuke locaties biedt voldoende afwisseling voor een mooie tocht. De mooiste, avontuurlijkste en tofste motorroutes in de Benelux vind je hier. Dus trek je biker outfit aan, en gaan met die banaan!

1. Van Valkenburg naar Groningen

Laten we beginnen met een route binnen de Nederlandse grenzen. Deze lange route kent tal van prachtige locaties. Je begint in het mooie Valkenburg, waar je eventueel de dag van tevoren vast een overnachting kunt plannen; want ook het nachtleven van Valkenburg is zeker een bezoekje waard. Tour wat door de prachtige bergtoppen en de leuke dorpjes, voordat je de weg voortzet richting het mooie Groningen. Van het uiterste Zuid puntje tot in het hoge Noorden, genieten van natuur en de stedelijke pracht en praal. Plan eventueel halverwege een overnachting in door bijvoorbeeld het mooie Utrecht aan te doen. Een ongelooflijk lekkere route om op de motor te kunnen beleven. Een onderzoek van het CBS met mobiliteit als centraal onderzoekspunt, toont dan ook aan dat de hoeveelheid motorrijders ieder jaar nog langzaam maar gestaag stijgt. Niet gek met routes zo tof als deze!

2. Van Amsterdam naar Luxemburg

Dit is natuurlijk wel de ultieme route. Hoewel deze route (die volledig door alle landen van de Benelux gaat) wat tijd in beslag neemt, is het misschien wel een van de mooiste ervaringen op de motor. Je begint je tour in het oud Amsterdam, en rijdt richting Zeeland om vervolgens via Terneuzen België in te rijden. Vanaf Brugge rijd je door naar Brussel, om vanuit hier het prachtige Luxemburg te betreden. Pak een mooie binnendoor route zodat je even helemaal op kunt gaan in de mooie Ardennen. Pak eventueel een overnachting in de Ardennen (gewoon lekker met de tent), voordat je de terugreis begint.

Lees ook: Prachtige motorroutes in de Ardennen

3. Van Spa naar Namen

Dompel je eerst lekker een dagje (of zelfs nachtje) onder in de mooie omgeving van Spa, voordat je de tocht naar Namen aangaat. Bijna de hele route gaat door de Belgische Ardennen heen; en dit is natuurlijk heerlijk motorrijden. De scherpe bochten, de frisse bossen en de fijn geasfalteerde wegen maken dit een heerlijke trip om met de motor aan te gaan. Het enige wat je hoeft te doen, is genieten!

Reageren