3 tips voor reizen met kleine kinderen

Het is natuurlijk prachtig om kinderen te krijgen. Het opvoeden van een kind kan alleen af en toe best lastig zijn. En dan hebben we het nog niet eens over vakanties… Een vakantie met kleine kinderen is uitdagend, stressvol, maar natuurlijk ook superleuk. Hoe zorg je er nu voor dat een vakantie met kleine kinderen vlekkeloos verloopt? Hoe voorkom je irritaties onderweg? Hieronder 3 tips voor reizen met kleine kinderen!

1. Kies de goede locatie

Een citytrip met twee kleuters is natuurlijk onbegonnen werk. Zorg ervoor dat je een geschikte vakantiebestemming kiest. Een plek waar genoeg te doen is voor kinderen. Ook is het belangrijk om de juiste accommodatie te kiezen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een hotel te overnachten. Hier wordt je van alle gemakken voorzien. Zo hoef je niet te koken en kun je gebruik maken van roomservice. Daarnaast bieden sommige hotels zelfs babysit-diensten aan. Aan de andere kant is het ook wel handig als je zelf kunt koken.

Wanneer je dit liever hebt, kun je beter een vakantiehuisje huren. Nadeel hiervan is weer dat er waarschijnlijk geen andere kinderen zijn om mee te spelen. De meest populaire vorm van accommodatie voor een vakantie met kleine kinderen is kamperen. Op een camping zijn vaak andere kleine kinderen en worden vaak activiteiten voor kinderen georganiseerd. Dit zijn dingen die je allemaal in overweging moet nemen.

2. Zorg voor afleiding

De reis zelf kan ook behoorlijk stressvol zijn. Zo vinden veel kleine kinderen het lastig om voor lange tijd stil te zitten. Zorg dus dat je genoeg spelletjes, boeken en andere dingen bij je hebt waarmee de kinderen zich kunnen vermaken. Denk bijvoorbeeld aan een gameboy, een tekenschriftje, een (portable) dvd-speler of een set speelkaarten. Ook is het belangrijk om goed na te denken over hoe je naar de bestemming reist. Sommige kinderen vinden het ‘eng’ om te vliegen, terwijl andere kinderen het geen probleem vinden. De meeste mensen die reizen met kleine kinderen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan, maar in dat geval moet je er wel rekening mee houden dat je iets vaker pauze moet houden onderweg.

3. Neem geen risico’s

Op vakantie kunnen zich altijd problemen voordoen. Het krijgen van autopech, het missen van een vlucht of andere problemen kunnen nu eenmaal voorkomen. Als je zonder kinderen op vakantie bent zijn deze problemen nog wel te overzien, maar met kleine kinderen is dit niet te doen. Zorg dus dat je weinig risico’s neemt. Indien je vliegt, zorg dan dat je ruim op tijd aanwezig bent op het vliegveld. Reis je met de auto? Zorg dan dat je altijd een telefoon bij de hand hebt met data. Zodat je indien de navigatie het begeeft kunt terugvallen op Google Maps. Ook kun je in het geval van autopech snel handige nummers Googlen en hulptroepen inschakelen.

Lees ook: Reizen met kleine kinderen, vergeet het nachtlampje niet!

Ben jij weleens op reis geweest met kleine kinderen? Deel je ervaring in de comments hieronder!

Reageren