3 topredenen om Lille (Rijsel) te bezoeken

Naar goede gewoonte proberen ik en mijn vriend vaak nieuwe steden uit. Deze keer hebben we een tripje richting Lille,ook wel gekend als Rijsel, achter de rug. Lille is één van die prachtige steden die slechts op 25 kilometer vanuit Kortrijk te bezoeken valt. Hier vind je niet alleen prachtige gebouwen, Lille kent ook heerlijke restaurantjes en leuke winkels. Weet je niet waarheen volgend weekend? Blijf dan zeker lezen en ontdek 3 redenen om Lille een bezoekje te brengen.

De eerste reden Vieux Lille

Voor ons staan er deze keer geen drukke shoppingstraten op het menu. Wij gaan richting Vieux Lille dat gekenmerkt wordt door pittoreske gebouwen en kleine steegjes. Het lijkt wel een beetje een mix tussen Maastricht en een Schots dorp. Wil je trouwens meer weten over Maastricht, klik dan nog even hier. Historische panden bieden onderdak aan talrijke kleine winkeltjes. De gebouwen zijn prachtig gerestaureerd en het is een enorm bonte bedoeling. Verwacht je kronkelende kasseiweggetjes! Goede schoenen zijn dus een must.

Lille is verrassend goedkoop

Je kan het draaien of keren maar indien je met een beperkt budget vertrekt dan is Lille zeker een goede keuze. Ik stel het dan ook voor als 2de reden om niet te twijfelen om richting Lille te trekken. Hier zijn talrijke cafeetjes, bars en restaurants waar je je niet blauw gaat betalen voor een drankje of hapje. Wij hebben de beste pizza ooit gegeten in Les 3 Bandits de Napoli (klik even  hier voor meer informatie). Voor 50 cl Chianti wijn, 2 pizza’s en een fles water van 1L betaalden wij ongeveer 43€. Dit schattige restaurant bevindt zich in een steegje bijna aan de grote markt. Daarnaast is parkeren hier ook goedkoop. 24h parkeren zal je hier ongeveer 17€ kosten, een pak minder dan de in Amsterdam of Parijs. De prijzen van hotels zijn aan de aangename kant, je hoort het al, allemaal redenen om een weekendje weg richting deze prachtige Franse stad te boeken.

pizza in Les 3 bandits de Napoli in lille La Grande Place in lille

Het overaanbod aan geschiedenis in Lille

Je hoeft hier de cultuur  niet op te zoeken, het is er gewoon overal en dan zeker in Vieux Lille. De kamer van koophandel is één van de indrukwekkende gebouwen in Vieux Lille. Daarnaast heb je het oude beursgebouw op La Grande Place (of Place du Général- de- Gaulle). Het stadhuis met belfort, het operagebouw, de citadel of het geboortehuis van Charles de Gaulle, je vind het allemaal in het centrum. Alles is er dichtbij en je hoeft er niet voor op het openbaar vervoer. De stijl van de bouwwerken is een mix tussen Frans, Vlaams, Nederlands en Engels.

de kamer van koophandel in lillenog een plaatje van La Grande Place in Lille

Wij hebben het zeker naar onze zin gehad. Indien je lekker wil eten, prachtige gebouwen wil ontdekken dan is dit zeker een stad voor jou! Ik was alvast fan en ben blij dat ik deze stad een bezoekje heb gebracht. Wij hebben het tijdens onze uitstap beperkt tot het oude stadsdeel, dat het meest wordt aangeraden. Dit deel kan je zeker bezoeken op 2 dagen.

Ben je al eens op bezoek geweest in Lille? Wat vind jij van deze prachtige stad? Wil je meer praktische informatie bezoek dan zeker deze website.

ikzelf in één van de straatjes in Lille

 

Reageren