3 onderschatte landen die je zeker eens moet bezoeken

Nederlanders gaan elk jaar weer massaal op vakantie. Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië, dat zijn de landen waar men het vaakst naartoe gaat. Maar er is zoveel moois te zien op de wereld. Daarom kun je hieronder drie landen vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! En don’t worry, de landen zijn allemaal veilig! Ook al hebben ze soms een iets ‘mindere’ uitstraling!

1. Tadzjikistan

Tadzjikistan ligt in Centraal-Azië, en de hoofdstad is Doesjanbe. Je zal veel Russische en Chinese invloeden vinden in Tadzjikistan. Tadzjikistan is een land dat bijna niet bekend is, maar het land is werkelijk prachtig. Het is het perfecte land om te wandelen en om de bergen te beklimmen. De grootste gletsjer van de wereld ligt in Tadzjikistan. Het land is nog lang niet zo ontwikkeld als (west) Europa, en je kunt er dus echt terug naar de basics. Genieten van de natuur en van een heerlijke wandeltocht. Begin je reis in de hoofdstad, die de nodige culturele hoogtepunten heeft. De stad is natuurlijk een stuk meer ontwikkeld dan het platteland. Een groot deel van het platteland is namelijk slechts bewoond door nomaden. Je kunt dan ook verblijven in een van de zogenaamde ‘yurts’. Dit is een klassieke tent die vaak als woonhuis wordt gebruikt.

onderschatte-landen-tadzjikistan

Lees ook: Dit zijn de mooiste reisbestemmingen van 2018 volgens Lonely Planet!

2. Djibouti

Djibouti is een van de weinige landen in de Hoorn van Afrika die als veilig bestempeld kan worden. De hoofdstad van Djibouti draagt dezelfde naam als het land zelf. Er wonen nog geen miljoen mensen, maar toch kun jij er een heerlijke reis naartoe en doorheen maken. Het komt vooral door de woeste natuur dat dit land zo bijzonder is. Het is een van de weinige plekken op aarde waar drie aardplaten van elkaar af bewegen. Hierdoor vind je unieke berglandschappen en andere natuur in het land. Het land ligt ook aan zee, waardoor je ook een frisse duik kunt nemen en op het strand kunt liggen.

onderschatte-landen-Djibouti

Lees ook: Dit zijn de mooiste nationale parken van Afrika!

3. Oman

Oman ligt in Azië, en heeft als hoofdstad Masqat. Dit land is totaal onbekend voor de vakantieganger, maar wint de laatste tijd wat aan populariteit, en dat is ook niet zo gek. Het land ligt op het Arabische Schiereiland, en is relatief rijk. Je kunt er een heerlijke zonvakantie houden. Oman is woestijnachtig, en is bovendien erg bergachtig. Dit kan prachtige plaatjes opleveren, maar echte wandeltochten maken is niet aan te raden. Hiervoor is het toch echt wat te warm. Vooral geschikt om lekker op het strand te liggen een perfecte bestemming!

onderschatte-landen-oman

Welke van bovenstaande landen heeft jou interesse gewekt en waarom? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren