De 3 mooiste plekjes van Montenegro

Waar Joegoslavië in de jaren 70 razend populair was, kwam daar in de jaren ’90 verandering in. Als gevolg van de Balkanoorlog verdween het toerisme in Montenegro. Momenteel is het land weer in opkomst en wordt Montenegro steeds populairder. Wij hebben de 3 mooiste plekjes van dit land voor jullie op een rijtje gezet!

1. Nationaal Park Durmitor

Dit Nationaal Park is een van de mooiste plekken, zo niet het mooiste plekje van Montenegro. Je vindt hier indrukwekkende bergpieken in abstracte vormen die tot ver in de wolken steken. Zo is het hoogste punt hier meer dan 2500 meter. Tussen de bergtoppen in vind je prachtig heldere meren die ook wel ‘bergogen’ genoemd worden. Ook bevindt zich hier de beroemde Tara Canyon, die zich mag scharen bij de mooiste canyons ter wereld. Daarnaast vind je hier meer dan 1300 verschillende plantensoorten en unieke dieren als bruine beren, wolven en wilde zwijnen. Een waar paradijs voor elke natuurliefhebber!

Lees ook: De prachtige Matka Canyon in Macedonië

2. Budva

Ook is vind je in Montenegro prachtige stranden! Budva is veruit de meest populaire badplaats van Montenegro en deze bevindt zich op een schiereiland. Daarnaast is deze badplaats autovrij, wat zorgt voor een ultieme strandbeleving. In het kustplaatsje zelf vind je schilderachtige straatjes met pittoreske restaurantjes en winkeltjes waar ze traditionele spullen verkopen. Ook de haven van Budva is een bezoekje waard. Op de boulevard kun je heerlijk rondlopen en genieten van een heerlijk visje op een van de terrasjes. Het strand in Budva is, in tegenstelling tot de meeste stranden aan de Adriatische Zee, een zandstrand. Ook beachclubs ontbreken uiteraard niet. Kortom, in Budva is voor iedereen wat wils!

3. Kotor

Kotor is een prachtig havenstadje dat beslist niet op de planning mag ontbreken. Kotor ligt aan de voet van de berg Lovcèn en staat op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gebouwen in dit Middeleeuwse stadje heeft wel wat weg van Venetië en je vindt hier veel gezellige restaurantjes en knusse winkeltjes. Ook behoort de baai van Kotor tot de 25 mooiste baaien van Europa. Vanaf het San Giovanni for heb je een prachtig uitzicht over Kotor en de baai. Om dit fort te bereiken moet je wel 1260 treden beklimmen. Dit duurt zo’n anderhalf uur. De haven van Kotor staat erom bekend geregeld gigantische cruiseschepen te ‘hosten’. Het kan er dus best wel druk zijn als je een beetje pech hebt!

Ben jij wel eens in Montenegro geweest? We horen graag je ervaringen!

Reageren