3 manieren om goedkoop te overnachten op reis!

Verblijf en accommodaties nemen vaak een groot deel van je reisbudget in beslag. Er zijn echter ook talloze manieren om op de overnachting te besparen. Het zal je verbazen welke mogelijkheden er zijn en hoe gemakkelijk je bezuinigd op de kosten. Lees snel verder, want met deze 4 tips houd je meer geld over voor leuke activiteiten!

Gratis overnachting

Gratis overnachten? Ja dat lees je goed! Het is tegenwoordig mogelijk om gratis bij mensen thuis te overnachten. Locals bieden via websites regelmatig bedden en slaapplaatsen aan, omdat ze het leuk vinden om buitenlandse reizigers te ontmoeten en reisverhalen uit te wisselen. Jij leert op jouw beurt alles over de cultuur en kent binnen no-time de mooiste plekjes op de plaats van bestemming. Hoe je bij een geschikt adres terecht komt? Simpel. Maak gebruik van een van onderstaande online communities:

Couchsurfing

Goedkoop overnachten reis

Dit is een van de meest bekende online communities, met adressen in meer dan 200.000 verschillende steden over de hele wereld. Je kunt gratis lid worden van de community, door jezelf aan te melden. Doordat couchsurfers en hosts elkaar kunnen beoordelen, kun je redelijk goed beoordelen welke host een geschikt verblijf biedt. Bij sommige hosts krijg je een eigen kamer, bij de ander slaap je op de grond of op de bank.

BeWelcome   

Een ander netwerk, met een vergelijkbare idee is BeWelcome. De organisatie heeft ruim 125.000 leden en biedt hosts in 216 verschillende landen. Via de community kom je eenvoudig in contact met andere reizigers en vind je gemakkelijk de perfecte gratis slaapplek.  

Kamperen

Kamperen is vaak een goedkope manier van overnachten. Het enige wat je nodig hebt is een tent, slaapzak en luchtbed en je bent klaar voor de nacht. In redelijk veel landen is het zelfs mogelijk om in het wild te kamperen, waardoor je geen geld kwijt bent voor een staanplaats op de camping. Daarnaast is kamperen ook nog eens erg leuk en een toffe uitdaging tijdens je reis. Met een tent kun je letterlijk overal gaan en staan waar je wilt!

Kies voor comfort

Om te genieten van een mooi kampeer avontuur, adviseren we om niet te bezuinigen op comfort. Ga niet op een dun reismatje liggen, maar kies voor een comfortabel en hoog Intex luchtbed. Zo kom je in de avond volledig tot rust en kun je er de volgende dag weer met goede moed tegenaan. Ga je samen kamperen? Kies dan voor een 2 persoons luchtbed, dit scheelt weer ruimte in jouw bagage.

Hostels

Goedkoop overnachten tijdens reis

Hostels vind je vaak in steden waar veel backpackers komen. Hierdoor bieden hostels je de uitgelezen mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen. Vaak worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waardoor je snel andere reizigers ontmoet. Bij hostels slaap je over het algemeen met meerdere personen op een kamer, wat in het begin wellicht wat onwennig kan zijn. Echter zal je hier snel aan gewend raken! Een groot voordeel van een hostel is dat je vaak gebruik kunt maken van een gezamenlijke keuken, hierdoor bespaar je ook nog eens op de kosten voor het eten.

Reageren