3 dingen die jij nog niet wist over Kaapverdië

In de laatste jaren is Kaapverdië ontzettend populair geworden. Het is momenteel terecht één van de ‘best verkochte’ winterzon bestemmingen van touroperators. De stranden van de eilanden Sal en Boa Vista hebben een enorme aantrekkingskracht, en zijn dan ook dé plaatsen die verreweg de meeste toeristen trekken.

Ondanks de toenemende populariteit is er niet heel veel bekend over de eilandengroep. Het mooie aan de bestemming is dat er nog zoveel te ontdekken valt. Ik help je graag op weg door 3 dingen te delen over het land die je waarschijnlijk nog niet wist:

Er valt zoveel te zien

Kaapverdië is een archipel dat bestaat uit 10 eilanden, waarvan er 9 bewoond zijn. Het toerisme in het land is momenteel vooral geconcentreerd op de eilanden Sal en Boa Vista, waar met name rond Santa Maria en Sal Rei enorme hotels en resorts zijn gebouwd. Het is zeker aan te raden om buiten deze gebieden de eilanden zoveel mogelijk te ontdekken. Het opzoeken van lokale initiatieven in de toeristische sector is niet alleen een manier om de locals te steunen, maar ook een geweldige manier om meer van de eilanden te zien.

Buiten de twee meest toeristische eilanden is er nog veel meer te zien en beleven. Denk bijvoorbeeld aan de eilanden Santo Antão en Santiago, de twee grootste eilanden van het land. Of het eiland São Vicente, vooral bekend vanwege de grote evenementen die er jaarlijks plaatsvinden, zoals het carnaval en het muziekfestival van Baía das Gatas.

Op een ferry tussen de eilanden

Het land is zeer divers

De eilanden zijn zeer verschillend, en hebben allen een ander karakter. Momenteel wordt Kaapverdië vooral weggezet als strandbestemming, en hoewel de stranden op verschillende eilanden inderdaad prachtig zijn heeft het land zoveel meer te bieden.

Natuurliefhebbers en wandelaars moeten vooral afreizen naar de eilanden Santo Antão, São Nicolau, Fogo, maar ook zeker het kleine Brava. Voor de cultuur van Kaapverdië moet je naar de eilanden São Vicente en Santiago. Op deze eilanden vind je o.a. Mindelo, de op één na grootste stad van het land, dat bekend staat als de culturele hoofdstad. In Mindelo woont ruim 90% van de bevolking van het eiland São Vicente.

Op het eiland Santiago zijn de hoofdstad Praia en het oude Cidade Velha de culturele trekplijsters. Cidade Velha is de oudste stad van Kaapverdië, en speelde een zeer grote rol in de slavenhandel.

Wandelen in Santo Antao

Je kunt er heerlijk eilandhoppen

Dé manier om de verschillende kanten van Kaapverdië écht goed te leren kennen is door te gaan ‘eilandhoppen’. Je hoeft daarvoor zeker niet alle eilanden te bezoeken, maar maak een keuze uit de eilanden die elkaar mooi aanvullen en ook nog eens goed en betaalbaar te bereiken zijn.

Met het huidige aanbod aan vluchten vanuit Nederland is de combinatie Sal – São Vicente – Santo Antão een perfecte keuze. Strand, cultuur én natuur breng je zo mooi samen, en op deze manier leer je het land veel beter kennen.

Andere combinaties zijn ook zeker aan te raden. Zo liggen de eilanden Maio en Fogo in de buurt van het eiland Santiago, waardoor je met een ferry binnen een paar uurtjes je bestemming bereikt vanuit hoofdstad Praia.

Kaapverdië is een uitstekende strandbestemming waar je heerlijk tot rust kan komen in een prachtomgeving. Hiermee doe je het land echter tekort. Kaapverdië heeft ontzettend veel te bieden aan haar bezoekers, en het mooie is dat nog maar weinig mensen weten van de mooiste en meest interessante plekjes van het land. Deze kun je nu dus nog in alle rust en op een zeer authentieke wijze gaan ontdekken.

Het strand van Laginha in Mindelo

– – – – –

Freddy Gomes is initiatiefnemer van Kaap-verdie.nl en het Engelstalige Mindelocaboverde.com, waarmee hij reizigers een andere kant van Kaapverdië wil laten zien: local, authentiek en avontuurlijk…  

Daarnaast ondersteunt hij met zijn Stichting Sonvela diverse sociale projecten in het land.

Reageren