20 trips die je als 20er moet hebben gemaakt

Leeftijd is natuurlijk maar een getal. Je hebt mensen van vijftig die al iets minder vitaal worden, maar ook mensen van bijvoorbeeld vijfenvijftig die nog fris als een hoentje overal naartoe gaan en de wereld rondreizen. Toch heeft een twintiger andere verantwoordelijkheden dan iemand boven de dertig. Zo ben je als twintiger vaak nog vrijgezel, heb je geen kinderen en barst je van de energie. Als jongvolwassenen is het dé ideale tijd om over de wereld te reizen. Welke trips moet je beslist hebben gemaakt als 20er?

Wij hebben dé 20 trips die je als 20er moet hebben gemaakt op een rijtje gezet!


#20. De Inca Trail naar Machu Picchu (Peru)

Deze intensieve wandeling moet je een keer in je leven gemaakt hebben! De indrukwekkende Inca Trail is 42 kilometer lang. Dit klinkt misschien niet erg lang, maar door de steile hellingen valt dit vies tegen. Je kunt ervoor kiezen om de trail in 3 dagen of 4 dagen te doen. Het vertrekpunt, Huayllabamba, ligt op 3.000 meter hoogte en de route eindigt op de beroemde Machu Picchu.

 

Oude ruïnes van Winay Wayna op de Inca Trail, Peru
Oude ruïnes van Winay Wayna op de Inca Trail, Peru

LEES MEER: de Inca Trail naar Machu Picchu


#19. The Yacht Week (Meerdere landen)

Tijdens deze week komen reisfanaten bijeen op het water. Een week lang zeilen, zwemmen, feesten en lotgenoten ontmoeten! Hoe werkt het? Verzamel een groep vrienden, reis naar een van de bestemmingen af (Britse Maagdeneilanden, Thailand, Kroatië, Griekenland of Italië), kies een jacht en geniet van een onvergetelijke week! Meer informatie vind je op de website van The Yacht Week.


#18. Oktoberfest, München (Duitsland)

Wij Nederlanders zijn natuurlijk hartstikke trots op onze biertjes. Toch gaat een Duits biertje er op zijn tijd ook wel in. Sluit het zomerseizoen af met een trip naar München. Trek je lederhosen aan en geniet van een weekje ongegeneerd bierzuipen. De sfeer op het Oktoberfest is geweldig en je zult gegarandeerd veel leuke nieuwe vrienden maken!

Oktoberfest in München, Duitsland
Oktoberfest in München, Duitsland

#17. Burning Man, Nevada (Verenigde Staten)

Een van de meest unieke festivals – in ieder geval het ‘warmste’ festival – is Burning Man. Dit legendarische festival wordt één keer per jaar georganiseerd in de woestijn van Nevada. Het begint elk jaar op de laatste maandag en augustus en eindigt op de eerste maandag van September (de Amerikaanse ‘Dag van de Arbeid’). Het festival is ‘zelfvoorzienend’, wat inhoudt dat iedereen zijn eigen voedsel, water en slaapplek regelt. Het idee is om tijdens Burning Man een gemeenschap op te bouwen. Een fictieve samenleving waarin men met elkaar deelt. Door middel van ‘Gifting’, het weggeven van dingen, ontstaat een gevoel van samenhorigheid. Geld speelt in principe geen rol tijdens dit festival. De enige geldtransacties vinden plaats bij de verkooppunten van koelijs en de enige koffiebar van het festival. Meer informatie over ticketprijzen etc. vind je op de officiële website van Burning Man.


#16. Carnaval in Rio de Janeiro (Brazilië)

We kennen Carnaval in Nederland natuurlijk van de jaarlijkse feesten in Brabant en Limburg. Jaarlijks trekken vele Nederlanders af naar steden als Maastricht, Eindhoven en Breda. Hartstikke leuk natuurlijk, maar Braziliaans Carnaval is echt Next Level! Het Carnavalsfeest in Rio de Janeiro wordt gezien als een van de grootste feesten ter wereld. Indrukwekkende praalwagens waar maanden aan gewerkt is, mooie Braziliaanse señorita’s en swingende muziek!

Carnaval in Rio de Janeiro, Brazilië


#15. Een motortrip door Vietnam

Vietnam is een populaire reisbestemming onder de jongvolwassenen. Een leuke manier om dit land te verkennen is per motor. Je koopt een motor, gaat op een unieke roadtrip en na afloop probeer je de motor weer te verkopen aan een andere reiziger. Je zult door ’s werelds mooiste landschappen rijden, overnacht bij de locals en onderweg ontmoet je inspirerende lotgenoten. Kortom, de ideale manier om het prachtige Vietnam de ontdekken!

LEES MEER: Het noorden van Vietnam, geen Sapa, wel Ha Giang!
&
LEES MEER: Reisroute door ongerept Noord Vietnam


#14. California Coast Road Trip (Verenigde Staten)

De kust van Californië is adembenemend mooi. Langs deze kustlijn loopt een snelweg helemaal van het noorden tot het zuiden. Deze weg, de ‘California Coast Route 1 Highway’, is honderden kilometers lang en brengt je langs alle leuke bezienswaardigheden. Een roadtrip om nooit meer te vergeten!

California Coast Route 1 Highway
California Coast Route 1 Highway

#13. Het fietsen van ‘The Death Road’ (Bolivia)

Zoals de naam al doet vermoeden is deze weg niet voor ‘mietjes’. The Death Road wordt gezien als de meest gevaarlijke weg van de wereld. Deze weg van 60 kilometer lang gaat stijl naar beneden en is niet geschikt voor beginnende fietsers. Naast de adrenaline boost die je krijgt, is het ook nog eens een mooie route. De weg brengt je langs prachtige watervallen en geweldige uitzichtpunten.

Het fietsen van ‘The Death Road’ (Bolivia)
Het fietsen van ‘The Death Road’ (Bolivia)

#12. Full Moon Party (Thailand)

Je hebt er vast weleens van gehoord: een ‘Full Moon Party’. Deze terugkerende feesten vinden plaats wanneer het volle maan is. Wanneer dit het geval is, ontstaan overal in het land de vetste beach party’s! De populairste locatie is het strand van Koh Phangan.

Full Moon Party, Koh Phagnan, Thailand
Full Moon Party, Koh Phagnan, Thailand

LEES MEER: Eilandhoppen in Thailand: dit mag je niet missen!
&
LEES MEER: Backpacken in Thailand


#11. Ga alleen op reis!

Alleen op reis is spannend, vernieuwend, eenzaam, maar ook verschrikkelijk leuk. Wij vinden dat iedere 20er dit sowieso een keer geprobeerd moet hebben. Wanneer je alleen reist, maak je over het algemeen sneller vrienden. Ook locals zullen eerder geneigd zijn om je uit te nodigen voor bijvoorbeeld een kop koffie of zelfs een maaltijd. Daarnaast hoef je met niemand rekening te houden, maar kun je doen en laten wat je zelf wilt. Het ultieme gevoel van vrijheid!

Ga alleen op reis!

LEES MEER: 7 redenen om alleen op reis te gaan


#10. Holi Festival (India)

Het Holi Festival, ook wel bekend als het ‘Festival of Colors, is een Hindoeïstisch feest dat lang geleden ontstaan is. Dit religieuze festival viert de liefde en het bestaan van kleur. Typerend zijn de gekleurde poeders die over de feestgangers heen wordt gegooid. Verder wordt er gedanst in de straten en zijn er live bands die optreden.

Feestvierders dansen tijdens het Holi-festival in India
Feestvierders dansen tijdens het Holi-festival in India

#9. Feesten in Las Vegas (Verenigde Staten)

Las Vegas, je houdt ervan of je verafschuwt het. Toch moet elke 20er een keer in zijn leven deze feeststad bezocht hebben. Drink heerlijke cocktails, loop overdag over de ‘strip’ en ga natuurlijk naar het casino. Wie weet heb je het geluk aan je zijde en ga je met een leuk geldbedrag naar huis!

Feesten in Las Vegas (Verenigde Staten)
Feesten in Las Vegas (Verenigde Staten)

LEES MEER: In één dag de strip van Las Vegas bezoeken!


#8. La Tomatina in Buñol (Spanje)

Het kleine dorpje Buñol in de Spaanse provincie Valencia veranderd elke laatste woensdag van augustus in een gigantische chaos. Op deze dag vindt namelijk het ‘Tomatina’ feest plaats. Dit feest werd onbewust bedacht door een groep belhamels in 1945. Zij mochten niet meedoen met een optocht in het dorp en besloten de organisatie met tomaten te bekogelen. Dit herhaalden zij de volgende jaren tot het langzaam maar zeker een traditie begon te worden. Door de jaren heen is het feest meerdere malen afgeschaft en weer opnieuw georganiseerd en vanaf 1959 is het een jaarlijkse aangelegenheid. Het principe is eenvoudig: door het dorp rijden open vrachtwagens met tomaten en iedereen bekogelt elkaar met deze sappige groente. Jaarlijks trekken er tienduizenden mensen van over de hele wereld naar dit dorpje om deel uit te maken van dit unieke feest.

Tomaten gooiende mensen tijdens La Tomatina in Buñol
Tomaten gooiende mensen tijdens La Tomatina in Buñol

#7. Tomorrowland (België)

In Nederland barst het in de zomer van de festivals. Onze zuiderburen kunnen er echter ook wat van. Tomorrowland is een van de leukste festivals van Europa en tevens een van de drukstbezochte. Het festival duurt drie dagen en hier treden ’s werelds grootste Dj’s op. Elk jaar verkoopt dit festival ruim van tevoren al haar kaarten, zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Tomorrowland (België)
Tomorrowland (België)

#6. Mardi Grass in New Orleans (Verenigde Staten)

Mardi Grass, vrij vertaald naar het Nederlands: Vette Dinsdag, is een festival in New Orleans. Dit festival staat in teken van de kleuren paars, groen en goud en tijdens deze dag worden er kralen naar elkaar gegooid. Kreten als ‘Throw me something’ en ‘Show me your tits’ zul je de hele dag door in de stad horen. Want sommige vrouwen ontbloten namelijk hun borsten in ruil voor een mooie kralenketting.


#5. Bezoek een WK voetbal

Helaas waren we Nederlanders niet present op het afgelopen WK in Rusland. Hopelijk zijn wij de volgende edities wel van de partij, want niets is zo leuk als het steunen van je nationale team op de mondiale eindronde. Tijdens een WK heerst er veelal een geweldige sfeer in het gastland. Voetbalfan, of niet, het bijwonen van een WK moet je een keer gedaan hebben in je twenties.

Bezoek een WK voetbal
Bezoek een WK voetbal

#4. Game of Thrones tour in Dubrovnik (Kroatië)

Game of Thrones is dé populairste serie van het afgelopen decennia. Veel scenes waarin het fictieve ‘Kings Landing’ weergeven wordt, zijn gefilmd in Dubrovnik. Overal in de stad bevinding zich locaties waar gefilmd is voor de serie en er worden tochten georganiseerd voor de echte fans.

Game of Thrones tour in Dubrovnik (Kroatië)
Game of Thrones tour in Dubrovnik (Kroatië)

LEES MEER: Dit zijn alle filmlocaties van Game of Thrones!


#3. Ballonvaart over Cappadocië (Turkije)

Een ballonvaart over Cappadocië is een activiteit die bij veel mensen op de bucketlist staat. Je stijgt samen met zo’n honderd andere luchtballonen op vanuit de prachtige vallei en aanschouwt de prachtige zonsopgang vanuit de lucht. Je moet er wel vroeg voor opstaan, maar dit is het dubbel en dwars waard. Een van de mooiste dingen die je ooit zult aanschouwen!

Ballonvaart over Cappadocië (Turkije)
Ballonvaart over Cappadocië (Turkije)

LEES MEER: alles over Cappadocië


#2 Spot het Noorderlicht (Onder andere Scandinavië)

Het Noorderlicht is een van de natuurwonderen die je beslist een keer met eigen ogen moet zien. Tenminste één keertje in je leven. Door onder andere de uitstoot van CO2 is het niet zeker hoe lang dit fenomeen nog te zien zal zijn. Sowieso iets om in je 20er jaren te gaan bekijken. Er zijn verschillende plekken waar het Noorderlicht goed te zien is. De populairste bestemmingen zijn IJsland en Zweden.

LEES MEER: Plekken waar je het Noorderlicht het beste kunt bewonderen
&
LEES MEER: Winter wonder reis naar Fins Lapland


#1. Snorkelen in het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef wordt gezien als het mooiste koraalrif ter wereld. Dit rif staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is maar liefst 2.600 kilometer lang. Je vindt er 400 verschillende soorten koraal, dieren als dolfijnen, walvissen en schildpadden en meer dan 1500 verschillende soorten vissen. Vergeet vooral je onderwatercamera niet!

https://www.youtube.com/watch?v=GAyRBqKk3hk

LEES MEER: 10 highlights die je absoluut niet mag missen langs de Oostkust van Australië!
&
LEES MEER: De mooiste plekken om te snorkelen!

Hoeveel van bovenstaande trips heb jij gemaakt of zou je graag willen maken? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren