11 kleurrijke steden in Frankrijk

Als je denkt aan kleurrijke steden in Europa, denk je vaak aan Italië of Denemarken. Maar wist je ook dat Frankrijk best veel gekleurde dorpen en steden heeft? Saaie, grijze gebouwen werden omgetoverd en kregen zo elk een eigen uitstraling, waardoor je bezoek aan de steden nog aangenamer wordt. De volgende Franse steden laten zien hoe creatief ze zijn geweest met een blik verf. Een ding is zeker; met zo’n kleurrijke vakantie krijg jij pas echt een zomergevoel.

frankrijk-annecy-kleurrijke-huizen-novasol

#1. Ribeauvillé, Elzas

Ribeauvillé wordt ook wel een van de mooiste dorpjes van Frankrijk genoemd. Hoewel de stad vooral bekend is om zijn wijnproductie, lokt deze plek ook toeristen met zijn Grand’Rue met de talrijke kleurrijke vakwerkhuizen.

#2. Menton, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Menton wordt ook wel de parel van Frankrijk genoemd. Het ligt vrijwel aan de Italiaanse grens en is een vrij populaire badplaats geworden. Je wordt in een oogopslag verliefd op het kleurrijke oude centrum, zeker als je vanaf een afstandje naar de boulevard kijkt.

frankrijk-menton-kleurrijke-huizen-novasol

#3. Collioure, Languedoc-Roussillon

Collioure, parel van de côte Vermeille, is een charmante bestemming. Het oude centrum heeft verschillende gekleurde huizen en zelfs de bekende klokkentoren heeft een roze koepel.

#4. Cannes, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Cannes is een vrij bekende stad als het gaat over vakantiebestemmingen. Deze plek aan de Côte d’Azur heeft prachtige stranden, romantische straatjes en genoeg bezienwaardigheden om je een weekend te amuseren. Vanaf het water heb je een geweldig uitzicht op de kleurrijke gevels van de huizen aan de boulevard.

frankrijk-cannes-kleurrijke-huizen-novasol

#5. Villefranche-sur-mer

Villefranche-sur-mer is een heerlijke vakantiebestemming. Het heeft een heerlijk klimaat, heldere kleurrijke gebouwen, zandstranden en knusse smalle straatjes. Deze combinatie maakt van deze kleurrijke stad een van de meest geliefde badplaatsen in Frankrijk.

#6. Colmar, Elzas

Colmar is een klein Fransje dorpje dat lijkt alsof het direct uit een Disney-film komt. Een wandeling door de straten is een betoverende ervaring. Om elke hoek vind je sprookjesachtige fonteinen en kleurrijke vakwerkhuizen.

frankrijk-colmar-kleurrijke-huizen-novasol

#7. Monaco

Monaco hoort in principe niet bij Frankrijk, maar aangezien het wel omsloten wordt door het land is het vanzelfsprekend om deze stad in deze lijst te plaatsen. Monaco is een piepklein, maar superrijke stad die bekend staat om haar stranden en casino’s. Je vergaapt je aan de enorm jachten in de haven en het geweldige uitzicht op de kleurrijke huizen.

Lees ook: 5 tips wanneer je met de auto op vakantie naar Frankrijk gaat

#8. Annecy, Rhône-Alpes

Annecy is een prachtige stad aan het water. De kleurrijke binnenstad vind je tussen het meer en de bergen. Maak een rondvaart tussen de gekleurde huizen, struin alle winkeltjes af of bezoek de beroemde markt. Het meer van Annecy is trouwens ook een trekpleister die je gezien moet hebben.

frankrijk-annecy-kleurrijke-huizen-novasol

#9. Parijs, Île-de-France

Zelfs in het romantische Parijs vind je gekleurde huizen. Je bent vast nog niet bekend met de regenbooghuizen in rue Crémieux. Het is de meest kleurrijke straat van Parijs. Het is de laatste tijd uitgegroeid tot een vrij populair plekje. Goed idee voor de volgende stedentrip, niet?

#10. Le Bec-Hellouin, Normandië

Le Bec-Hellouin is ook een van de mooiste dorpjes in Frankrijk. De kleurrijke vakwerkhuizen zie je al op kilometers afstand. Mocht je in de buurt overnachten in een vakantiewoning in Normandië, breng dan zeker even een bezoek.

#11. Port Grimaud, Provence-Alpes-Côte d’Azur

Port Grimaud staat ook wel bekend als het Venetië van de Provence. Aan de voorhaven van Grimaud vind je gekleurde huizen met kleine bruggen. Elk huis heeft zijn eigen aanlegplaats. Je verkent het dorp door een elektrisch bootje te huren. Mocht je in de buurt zijn, is het zeker een bezoekje waard.

frankrijk-port-grimaud-kleurrijke-huizen-novasol

Op ontdekking met een vakantiehuis in Frankrijk

De kleurrijke betemmingen nodigen je stuk voor stuk uit voor een schilderachtige reis naar het land van croissantjes en zonnige badplaatsen. Met een vakantiehuis in Frankrijk van NOVASOL Vakantiehuizen verblijf je gemakkelijk dicht bij deze kleurrijke plekken. Je hebt met zo’n vakantiehuis genoeg ruimte en vrijheid om je vakantie in te delen zoals jij dat wilt. Je zit namelijk nergens aan vast, zoals ontbijten tussen vaste tijden. Je geniet ook van veel privacy, omdat je juist niet in een hotel verblijft tussen andere toeristen. Je verblijft tussen de lokale bevolking, waardoor je deze kleurrijke Franse steden op zijn best kunt verkennen. Overnacht daarom in je eigen kleurrijke vakantiewoning van NOVASOL Vakantiehuizen.

fpb053-vakantiehuis-frankrijk-novasol

Reageren