10 tips om je koffer goed in te pakken

  1. Hoeveel mag ik meenemen?

Voordat je begint met je koffer inpakken, moet je eerst even nagaan hoeveel je eigenlijk mag meenemen en in welke koffer. Zeker als je gaat vliegen, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan als je koffer te groot of te zwaar is. In het ergste geval moet je bagage achterlaten op het vliegveld!

  1. Begin met dure dingen

Het inpakken begint met het verzamelen van alle kostbaarheden die mee moeten. Hieronder vallen sieraden, gadgets, telefoons, laptops en dergelijke dure spullen. Deze spullen moeten altijd worden meegenomen in de handbagage, zodat je ze niet kwijt kunt raken. Denk eerst goed na of je het eigenlijk wel echt mee wilt nemen.

  1. De rest van de handbagage

In je handbagage neem je verschillende dingen mee. Je kostbaarheden, je paspoort en visum (!!) en natuurlijk portemonnee, mobiel en sleutels. Zorg verder dat je je toilettas of iets dergelijks bij je hebt en bij voorkeur één set schone kleren. Denk gewoon na wat je sowieso bij je wilt hebben als je je koffer kwijtraakt.

  1. Kleding

Bij het klaarleggen van kleding dien je goed na te denken over je bestemming, wat je gaat doen en hoe lang je gaat. Als je van tevoren al hebt bedacht wat je gaat doen, hoef je waarschijnlijk een deel van je spullen niet mee te nemen. Wat heb je tenslotte aan wandelspullen als je alleen maar op het strand hangt?

  1. Schoenen

Vooral dames moeten oppassen niet te veel schoenen mee te nemen. Een vuistregel is deze: de zwaarste schoenen doe je aan tijdens de vlucht en je neemt niet meer dan twee andere paren mee. Ga je naar de tropen, dan kies je voor sneakers, voor één set leuke schoenen om uit te gaan en voor een paar slippers. Meer heb je niet nodig!

  1. Laders en snoeren

Wat je vooral niet mag vergeten op vakantie is het meenemen van laders en snoeren. Er is weinig erger dan een lege telefoon, tablet of laptop en te bedenken dat je lader nog thuis op de bank ligt. Bedenk dus bij elk apparaat dat je meeneemt dat je ook de lader een plekje moet kunnen geven. Denk ook aan stekker-adapters als je naar landen gaat waar ze andere stekkers gebruiken!

  1. Efficiënt je koffer inpakken

Je hebt nu een stapel kleren, een paar schoenen, je laders en snoeren en alles ligt keurig rondom je koffer. Hoe pak je deze efficiënt in? Je begint met de grootste spullen, die je stevig onderin legt. Denk aan spijkerbroeken en schoenen. Doe schoenen in een plastic zak, zodat je andere kleren niet vies worden!

  1. Rol je kleren op

Niet iedereen vindt dit een prettige methode, maar het oprollen van je kleding bespaart je wel ruimte in de koffer. Toch is het niet waar dat kleding met deze methode niet rimpelt of kreukt, want dat doet kleding eigenlijk vrijwel altijd een beetje. Je kunt echter wel meer gebruik maken van de ruimte in de hoeken en zijkanten van je koffer als je de kleding oprolt.

  1. Denk aan ontspanning

Denk na over hoe je je gaat ontspannen op vakantie. Doe je dat door een spelletje te spelen of een boek te lezen? Kies dan voor een zo compact mogelijk spelletje (liefst alleen reisedities) en zorg dat je een e-reader mee kunt nemen. Een dik boek weegt al snel meer dan een kilo, terwijl een e-reader slechts een paar honderd gram weegt.

  1. Beperk je vloeistoffen en koop wat je nodig hebt

Je mag in je handbagage alleen kleine flesjes vloeistof meenemen in een doorzichtig zakje. Verder zorg je dat je alleen kleine verpakkingen hebt, want je gebruikt in een week echt geen hele fles shampoo. Koop wat je nodig gaat hebben op je bestemming, dat bespaart je een flinke sleeppartij.

Met deze 10 tips kun je ontspannen op reis gaan in de wetenschap dat jouw koffer niet te zwaar is bij het inchecken. Licht pakken heeft nog een voordeel: je kunt op vakantie ook nog spullen kopen en meenemen op de terugreis. Met deze lijst voor het koffer inpakken heb je in ieder geval alle noodzakelijke spullen bij je en is er geen enkele reden om gestrest aan je vakantie te beginnen.

Reageren