10 tips om goedkoper een vakantie te boeken

1. Koop vliegtickets op het juiste moment

De prijzen van vliegtickets kunnen nogal verschillen. Vaak geldt de regel hoe eerder je boekt hoe beter, maar dit is niet altijd het geval. Het blijkt dat vliegtickets vaak duurder zijn in het weekend. Het beste moment om vliegtickets te boeken is op een dinsdag rond lunchtijd. Skyscanner heeft een paar andere tips op een rijtje gezet voor het zo goedkoop mogelijk boeken van je vlucht.

2. Gebruik een kortingscode

Met een kortingscode kan je flink besparen bij het boeken van een vakantie. Gebruik bijvoorbeeld een Expedia kortingscode waarmee je bij dit online reisbureau korting krijgt als je een vakantie boekt.

3. Buiten het seizoen

Het is misschien een inkoppertje, maar een vakantie buiten het hoogseizoen boeken scheelt veel geld. De maanden oktober en november zijn gunstige maanden om goedkoop op vakantie te gaan. Een ander bijkomend voordeel is dat het waarschijnlijk ook minder druk is op je vakantiebestemming.

4. Boek je hotel ter plekke

Het kan goedkoper zijn om je hotel ter plekke te boeken. Kamers die leeg zijn willen hotel eigenaren graag aan jouw voor een lagere prijs verhuren. Ook kan je ter plekke beter onderhandelen. Zo kan je bijvoorbeeld afdingen op de prijs of je vraagt om een gratis ontbijt. Het nadeel aan deze optie is dat je niet zeker bent van je slaapplek.

5. Reis doordeweeks

Als je je vlucht op doordeweekse dagen boekt is deze vaak veel goedkoper dan in het weekend.

6. Boek bij de buren

Het Duitse en Belgische hoogseizoen is vaak net anders dan in Nederland omdat de schoolvakanties daar later beginnen. Kijk daarom eens op Duitse en Belgische websites om in deze periode een vakantie te boeken. Dit kan je zo honderden euro’s schelen!

7. Ga naar minder populaire bestemmingen.

Wat minder populair is, is goedkoper. Dat geld ook voor vakanties. Ga daarom eens naar wat minder populaire bestemmingen zoals Oost-Europa of Tunesië. Er zijn hier prachtige gebieden te vinden voor een heerlijke vakantie. Een ander voordeel, in deze landen is het leven in het algemeen ook goedkoper waardoor je nog meer geld kunt besparen.

8. Ga voor een low-cost vlucht met alleen handbagage

Low-cost vliegmaatschappijen als Ryanair en Easyjet hebben vaak erg goedkope aanbiedingen. Het nadeel bij deze vliegmaatschappijen is altijd dat het bijboeken van ruimbagage flink wat geld kost. Overweeg daarom om met alleen handbagage te vliegen. Er zijn kleine koffers die mee mogen als handbagage waar je redelijk wat in kwijt kunt.

9. Bezoek landen met een negatief imago

Een andere optie is om een land te bezoeken dat negatief in het nieuws is geweest. Denk aan een land waar politieke onrust is, of waar een half jaar geleden een natuurramp heeft plaatsgevonden. Vaak zijn de toeristische gebieden in deze landen nog steeds veilig om bezoeken. Momenteel zijn dit bijvoorbeeld Turkije en Griekenland. Controleer wel altijd op de website van de rijksoverheid of de bestemming veilig is voor toeristen.

10. All inclusief

All-inclusive vakanties kunnen je flink wat geld betalen. Ja, eerst moet je wel de volle pond betalen maar hierna zit je gebakken. Al het eten en drinken is inclusief en je er is vaak veel te doen op het resort zelf waardoor je bespaart op transport en uitgaanskosten.

Reageren