De 10 mooiste stranden van Zuid-Afrika

Als je aan Zuid-Afrika denkt, denk je meteen aan safari’s, avonturen en rondtrekken door het land. Maar tijdens je reis moet je natuurlijk ook even tot rust komen, en dat kan op een van de vele stranden die het land rijk is.

Boulders Beach

Boulders beach ligt ten zuiden van Kaapstad en is deel van Table Mountain national park. Dit strand ligt aan de oostkust van het kaapse schiereiland, waardoor het water ook warmer is als aan de westkust.

Boulders beach is een van de bekendste stranden aan de oostkust en dit komt door de pinguïn kolonie die daar leeft. Er leven daar ongeveer 3000 Afrikaanse pinguïns. Het brede strand wordt onderbroken door de grote keien die daar liggen, waar aan het strand zijn naam heeft te danken.

Bezoek de pinguïns met deze populaire tours naar Boulders:

Clifton Beach

Clifton Beach, Kaapstad

Clifton beach bestaat uit vier stranden, die ieder worden gescheiden door grote rotsen. Zwemmen kan hier wel, maar het kan koud zijn, het is immers de Atlantische oceaan. Het fijne aan deze stranden is dat het vrijwel altijd wind vrij is, dit komt door de ligging in de baai. Het strand is vooral populair onder de locals, en ieder strand trekt zijn eigen publiek aan.

Camps Bay

Camps Bay strand Kaapstad

Het strand Camps Bay is een favoriete plek in Kaapstad. Vanaf dit strand heb je het schitterende uitzicht over Lion’s Head en de Twelve Apostles. Camps Bay is de rijkste buurt van Kaapstad. Hier zijn dan ook veel restaurants en barretjes te vinden.

Het nadeel van dit strand is dat het er vooral druk is. Verder, als het waait in de stad, waait het dubbel zo hard in Camps Bay.

Dit zijn de populairste hotels vlakbij het strand in Camps Bay:

Sodwana Bay

sodwana beach

Het strand is gelegen aan de oostkust, tussen St. Lucia en Lake Sibayi. Sodwana Bay is een van de beste duik- en snorkelbestemmingen in de wereld. Het heerlijke klimaat, het prachtige koraalrif en het levendige onderwaterleven dragen hieraan bij. In januari komen hier veel schildpadden om eieren te leggen. Dit kan je ‘s nachts bewonderen met een begeleide tour.

Llandudno Beach

Llandudno Beach

Om de perfecte zonsondergang te zien is Llandudno het strand. De zon zakt langzaam en de bergen achter je kleuren goud. Surfers komen hier graag heen om een paar golven te pakken. Vergeet niet om je koelbox te vullen want restaurantjes en barretjes vind je hier niet.

Bloubergstrand

Bloubergstrand Beach

Bloubergstrand is de plek waar alle kitesurfers heen gaan. Het strand valt te verdelen onder een aantal substranden. Dolphin beach is dan ook het strand waar de meeste kitesurfers te vinden zijn. Voor de zonliefhebbers is waarschijnlijk Big Bay de favoriet. Hier zijn namelijk meer horeca gelegenheden. Dit strand zal mooie foto’s opleveren met het lange witte strand, de helderblauwe zee en de tafelberg op de achtergrond. Als het erg helder is kun je zelfs ook Robbeneiland zien.

Algoa Bay

algoa bay

Algoa Bay is een ruim 40 kilometer lang strand, vlakbij Port Elizabeth. Je kunt hier vele watersporten beoefenen zoals zeilen, surfen of jet-skien. Er zijn hier ook genoeg wilde dieren te vinden, schrik niet als je doflijnen, zeeleeuwen of walvissen ziet. Verder zijn er in deze baai ook een paar eilanden bijvoorbeeld Bird island en Seal island.

Cape Vidal

cape vidal

In het reservaat greater St. Lucia Wetlands park ligt het strand Cape Vidal. Dit parelwitte strand heeft hoge duinen die soms wel 150 meter hoog zijn. Je kunt hier lekker gaan zwemmen of vissen bekijken terwijl je aan het duiken of snorkelen bent. Men kan hier ook gaan diepzeevissen. Verder kunnen natuur bewonderaars urenlange wandelingen maken en verschillende vogelsoorten spotten.

Ga op snorkelavontuur in Cape Vidal:

Umhlanga Rocks

Umhlanga Rocks beach

Umhlanga Rocks is een van de oudste stranden van Zuid-Afrika, en ligt ten noorden van Durban. Bij dit strand vind je goede faciliteiten, mooi uitzicht op zee en heerlijk zeewater.

Avonturiers kunnen hier verschillende activiteiten ondernemen zoals zeekajakken, raften of rijden in een 4WD. Verder kun je met National Shark Board mee om haaien te zoeken die verstrikt zijn geraakt in haaiennetten rond Umhlanga Rocks.

Dit zijn de populairste hotels vlakbij het strand in Umhlanga:

Port St. John’s

Naar dit strand komen veel hippies en backpackers. Port St. John’s beach is moeilijker bereikbaar dan de andere stranden. Het strand ligt op de uitmonding van een rivier, hier vind je de dramatische kliffen en tropische palmbomen. Verder kun je op dit strand ook je eigen afrikaanse braai organiseren, nodig je vrienden uit, neem het vlees mee en je kunt beginnen.

Port St. John’s beach

Reageren