De 10 mooiste dorpjes in Italië

Italië behoort al tijden tot een van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. De prachtige stranden, historische steden en culinaire hoogstandjes trekken jaarlijks miljoenen bezoekers.

Rome alleen al trekt rond de 15 miljoen bezoekers per jaar. Deze stad staat bekend om zijn rijke historie en geweldige restaurants. Maar om lekker te eten hoef je niet perse naar Rome. Letterlijk overal in Italië krijg je overheerlijk voedsel voorgeschoteld. Heb jij Rome al vaker bezocht en ben je opzoek naar iets anders? Wij hebben de 10 mooiste Italiaanse dorpjes op een rijtje gezet!

1. Alberobello

Alberobello is een prachtig dorpje in de regio Apulië. Het dorp staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en staat vooral bekend om zijn traditionele witte huisjes met puntvormige daken. Deze huisjes worden Trulli (meervoud van Trullo) genoemd en je kunt zelfs een Trullo huren via Airbnb!

Lees meer over het prachtige Alberobello

Misurina

2. Misurina

Het pittoreske Misurina ligt aan het gelijknamige meer in de provincie Belluno. Vlak achter dit dorpje liggen de Tre Crime di Lavaredo, welke zorgen voor een indrukwekkend aanzicht!

Scilla

3. Scilla

Scilla is een oud vissersdorpje dat bijna in de punt van de laars ligt. Vanaf het Castello di Rufo heb je het meest prachtige uitzicht over de zee. Vanaf hier heb je echt het gevoel dat je je aan het einde van de wereld bevindt.

Ontdek Scilla met deze top-beoordeelde dagexcursie:


Manarola

4. Manarola

Het dorpje Manarola behoort tot de beroemde Cinque Terreeen groep van vijf dorpjes langs de Italiaanse kust. Manarola wordt door velen gezien als de mooiste van de vijf en wij snappen wel waarom!

Lees meer over het prachtige Manarola

Capri

5. Capri

Capri is een eiland ter hoogte van de Napolitaanse kust. Hier vindt je het gelijknamige dorpje Capri wat betoverend mooi is! Verheug je alleen niet op stranden, Capri heeft namelijk een rotsachtige kust.

Ontdek Capri met deze top-beoordeelde activiteiten:

6. Levanzo

Ook Levanzo is een van de vele prachtige kleine eilandjes die bij Italië horen. Levanzo ligt vlak voor de kust van Sicilië en hier wonen slechts 450 mensen (!).

Atrani

7. Atrani

Atrani is een dorpje aan de Amalfikust. Dit dorp bestaat voornamelijk uit pastelkleurige huisjes gebouwd op de rotsen aan het water.

Castelmezzano

8. Castelmezzano

Dit dorpje is alleen te bereiken via een speciale tunnel die is uitgehouwen in de rotsen. Het dorpje telt slecht 815 inwoners en de gebouwen zijn op een unieke manier in de rotsen gebouwd.

Wil je in dit unieke dorpje overnachten? Bekijk dan deze geweldige opties:

9. Montecassiano

Dit historische dorpje ligt in Le Marche en wordt omringd door een gigantische middeleeuwse muur. Er vinden hier geregeld middeleeuwse festivals plaats die jaarlijks vele bezoekers trekken.

10. Fiumefreddo

Ook Fiumefreddo staat bekend om zijn Middeleeuwse uiterlijk. Dit dorp ligt in de regio Calabrië en bevindt zich op een heuvel. Vanaf het dorp heb je een geweldig uitzicht op de zee!

Wat is jouw favoriete Italiaanse dorpje? Laat het ons weten in de comments!

Reageren