10 leuke budgetbestemmingen

In eigen land

Op vakantie in eigen land scheelt je vaak veel geld aan vervoer. Deel alle plekken in de auto of koop tijdens een actie goedkope treinkaartjes. Dit zijn een paar leuke bestemmingen in ons eigen kikkerlandje:

1.Amsterdam
Amsterdam leeft! Je vindt er de clichés als de Wallen en de coffeeshops, maar Amsterdam heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er interessante musea als het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis en het Rijksmuseum. Daarnaast kan je er heerlijk winkelen en zijn er verschillende wijken om te ontdekken.

2. Maastricht
Maastricht is een van de oudste steden van Nederland en heeft een sfeervol oud centrum. Je kunt er heerlijk bourgondisch eten en er zijn genoeg leuke winkels in de gezellige winkelstraten.

3. Veluwe
Toe aan wat frisse lucht? Bezoek dan de Veluwe, in dit prachtig uitgestrekte natuurgebied kan je helemaal tot rust kunt komen. Wandelen of fietsen kost nauwelijks iets. Je accommodatie hoeft niet duur te zijn als je vroeg boekt bij een van de vakantieparken of een budgethotel.

veluwe

Stedentrip

Een stedentrip naar een stad in Europa kan relatief goedkoop zijn en je bent wel even helemaal weg. Deze budgetbestemmingen zijn steden waar het leven goedkoper is dan in Nederland, zodat je bespaart op kosten voor accommodatie, eten en vervoer. Een handige manier om extra geld te besparen is door een kortingscode te gebruiken tijdens het boeken. Expedia heeft nu bijvoorbeeld een kortingscode om met 50 euro korting op stedentrip te gaan.

4. Praag
Praag is de prachtige hoofdstad van Tsjechië. De stad is in vergelijking met andere Europese hoofdsteden klein, maar er zijn veel bezienswaardigheden te zien, zoals de mooie Praagse brug, het oude Stadsplein en de Petřin uitkijktoren. Kom bij met een koud en goedkoop biertje op een van de gezellige terrassen.

5. Madrid
Madrid is een echte low-budget aanrader. Je kunt er mooie stadswandelingen maken, er goedkoop uit eten en er zijn musea die je gratis kan bezoeken. Op zondag is er één van de grootste rommelmarkten van Europa waar je een goedkope en originele souvenir kan vinden.

6. Boedapest
Boedapest is een bruisende stad. Aan de ene kant heb je het levendige Pest en aan de andere kant het groene en heuvelachtige Boeda. In Boedapest zijn de mooiste badhuizen te vinden en overal in de stad is er altijd wel wat te zien. Je kunt er voor een prikkie eten en drinken.

7. Vilnius
Dit is een stad waar nog niet veel toeristen heen gaan. De stad is vol met karakteristieke kleine straatjes en gotische bouwwerken en buiten de stad vind je een mooie ongerepte natuur. En je verblijf is helemaal niet duur. Je overnacht er vanaf €5,- per nacht en je kunt al een glas wijn drinken voor €1,65.

vilnius

Zonvakantie’s

Wil je op zonvakantie maar heb je weinig budget? Dan zijn er nog steeds verschillende opties.

8. Turkije
Turkije is een van de meest populaire budget zonbestemmingen. Bij verschillende reisbureaus kan je goedkope all-inclusive vakanties boeken. Maar ook als je zelf je vakantie regelt zal deze niet al te duur zijn.

9. Gambia
Wil je ver weg en zoek je zon in de wintermaanden? Dan is Gambia je oplossing voor een exotische vakantie. Omdat het land nog niet veel toeristen ontvangt zijn de prijzen er nog relatief laag.

10. Kroatië
Kroatië is een goedkope zonnige vakantiebestemming in Europa. Het land heeft prachtige natuur, mooie eilanden en gezellige steden. Je kan hier ook heerlijk buiten de deur eten voor een lage prijs.

Reageren