10 apps die iedere reiziger op zijn telefoon heeft staan

Het thuisfront hoef je tegenwoordig niet meer te missen op reis; loop een willekeurig hostel binnen en er is altijd wel iemand aan het skypen, whatsappen of mailen met vrienden en familie. Heerlijk om jouw reisavonturen real-time te kunnen delen met je dierbaren!

Je smartphone is alleen daarom al een onmisbaar item in je backpack. Maar om het reizen nog wat eenvoudiger te maken zijn er ook veel onwijs handige apps die je op weg helpen. UnitedConsumers heeft de top 10 reis apps van dit moment samengesteld. Wist je bijvoorbeeld al dat je helemaal geen kaart hoeft te kunnen lezen om in een miljoenenstad je hostel te vinden?

Tripadvisor

Misschien is dit wel de meest gebruikte en gewaardeerde app onder reizigers. Niet voor niets dat Tripadvisor op nummer één staat. Hiermee kun je uiteraard miljoenen beoordelingen en foto’s van accommodaties bekijken, maar het is ook een hele handige app om informatie op te zoeken. Het forum van Tripadvisor geeft je antwoord op alle reisvragen en hier kun je in contact komen met medereizigers.

Navmii

Deze gratis navigatie app zorgt ervoor dat je de weg vindt naar jouw bestemming in meer dan 150 landen! Ga je met de auto of maak je een roadtrip? Dan is dit de ideale gratis navigatie met spraakbegeleiding en live verkeersinformatie. Files worden direct opgemerkt en waar nodig ontweken, zodat jij zo snel mogelijk op je bestemming aankomt. Je kunt Navmii ook gebruiken wanneer je zonder auto reist. Met deze app kun je namelijk kaarten opslaan, die je later offline kunt bekijken. Voor het gebruik van GPS is geen internet nodig. Zet je GPS aan en je ziet precies waar je loopt!

Accuweather

Wat wordt jouw volgende bestemming? Voordat je een tien uur durende busrit boekt naar het zuiden, een vliegticket koopt naar een ander tropisch eiland of op doorreis gaat naar de bergen, is het slim om van te voren het weer te checken. Niets is namelijk zo veranderlijk als het weer. Toch zonde als je tien uur in de bus zit om vervolgens dagen in de regen te verblijven. Onze favoriet is Accuweather, omdat deze app voor alle uithoeken van de wereld het weer voorspelt voor de komende weken. Inclusief radar- en satellietbeelden. Ideaal om jouw reisplan op af te stemmen! 

Ben je op reis of vertrek je binnenkort? Zet deze apps dan op je smartphone en ervaar dat reizen nóg gemakkelijker kan. Bekijk hier de rest van de top 10 reis apps.

Reageren